• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Hıçkırığı 3 yıldır durmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesinde oturan 80 yaşındaki Mehmet Erten, 3 yıl önce geçirdiği prostat ameliyatının ardından başlayan hıçkırığı üç yıldır hiç durmadı. Konuşmakta dahi zorlanan Erten, yemek yemekte de zorluk çekiyor.

 

Adıyamanlı ve seksen yaşında olan Mehmet Erten, 60 yıl önce gelip yerleştiği Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesinde oğlu Şevket Erten'in yanında kalıyor.

 

3 yıl önce prostat ameliyatından sonra hıçkırığının başladığını söyleyen Mehmet Erten (80) şunları söyledi: "Ameliyattan sonra bu hıçkırık başladı. Sonra doktora gittim doktor bu hıçkırığın midemden geldiğini söyledi. Ben de öyle olup olmadığını bilmiyorum. Doktorların verdiği ilaçları her gün kullanıyorum. Şuana kadar bir faydasını görmedim." dedi.

 

Yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen yine 'Rabbime şükrediyorum' diyen Erten şöyle devam etti: "Hıçkırıktan dolayı konuşamıyorum. Yemek yemekte zorlanıyorum. Yediğim yemeği de kusuyorum. 3 senedir bu sıkıntıyı çekiyorum. Yattığım zaman bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Kalktığım zaman hemen başlıyor" dedi.

 

Oğlu Şevket Erten ise şunları söyledi: "Bundan üç sene önce babamı prostat ameliyatı yaptık. Ameliyattan önce bir şeyi yoktu. Yapılan ameliyattan sonra bu hıçkırığı başladı. Hastaneye tedavilere götürdük ülser dediler sonra ülser olmadığı ortaya çıktı. Daha sonra doktor mide felci geçirdiğini söyledi. Şuan ilaç kullanmakta. Yaşı 80 olduğundan dolayı doktoru ameliyat yapamayacağını söyledi."

 

Hıçkırığından dolayı babasının genelde toplum içerisine çıkamadığını söyleyen Şevket Erten şöyle devam etti: "Babamın bu hıçkırığı 3 yıldır aralıksız devam ediyor. Bundan dolayı yemeğini rahat yiyemiyor. Yediklerini de tekrar kusuyor. Önce kilosu yerinde idi bu hastalığından sonra yemek yiyemediğinden dolayı günden güne erimeye başladı. Rahat konuşamıyor. Bundan dolayı da sıkılıyor ve genelde toplum içerisine çıkmıyor. Akşamüzeri dışarıya bir tur atar yine evine gelir" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir