• DOLAR 32.223
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2501.677
  • ...
`Mısır`da Cunta, halkın geleceğine darbe yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT- TOKAD (Toplumsal Dayanışma, Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), Tokat Yeraltı Çarşısı üzerinde gerçekleştirdiği bir eylemle Mısır`da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`yi deviren darbeyi ve 200 den fazla kişinin öldüğü ve 4500`den fazla kişinin yaralandığı, cuntanın yaptığı katliamı protesto etti.
 
TOKAD adına basın açıklamasını Dernek yönetiminden Cemil Arslan okudu. Mısır halkının iradesini çiğneyip yok sayan darbeyi ve cuntanın ve onun işbirlikçisi çetelerin yaptığı katliamları bütün güçleriyle lanetleyip kınadıklarını dile getiren Arslan, "Mısır ordusunun yaptığı katliam insanlık dışıdır, tam bir alçaklıktır ve darbecilerin gerçek yüzünü bir kez daha ifşa etmiştir" dedi.
 
Mısır`daki darbenin halkın iradesini yok sayan diktatörlüklerin bir devamı olduğunu ifade eden Arslan, Türkiye`de gerçekleştirilen 28 Şubat terbiye sürecinin bir benzerinin de Mısır`da sahnelenmek istendiğine dikkat çekti.
 
Halkların iradesine ve onların var olma isteklerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Arslan, Cumhurbaşkanı Mursi`nin derhal serbest bırakılıp görevinin başına dönmesini; Mısır`daki siyasal, toplumsal sorunların Mısır`daki mevcut taraflarca ele alınıp müzakere edilmesini, katliamlara bir son verilmesini silahların namlusunun çevrildiği halktan özür dilenmesi gerektiğini, ülkeyi bir iç savaşa sürükleyebilecek politik ve askeri hamlelerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
 
Arslan sözlerini "Ordu derhal kışlasına çekilmeli, cunta yargılanmalıdır! Tutuklanan İhvan mensupları derhal serbest bırakılmalıdır. Darbeciler, Mısır halkına ve Müslüman halklara hesap vermelidir" diye sürdürdü.
 
Müslümanların birbirlerini fitne çukurlarına itmeyip o çukurlara düşmekten kurtarmaya bakmaları gerektiğine işaret eden Arslan son olarak, mezhepçilik fitnesine, iktidar tutkusuna, kapitalist amaçlara teslim olmama çağrısı yaptı.
 
Eylem boyunca "Mısır`da Cunta, Halkın Geleceğine Darbe Yapıyor! Darbeciler Halkın Düşmanıdır!" pankartının yanı sıra çok sayıda döviz taşınırken "Mısır halkı yalnız değildir, Müslümanlar kardeştir, Katil Cunta Hesap Verecek, Zalim Si-Si Mısır`dan Defol, Yaşasın Küresel İntifada" gibi sloganlar atıldı ve tekbir getirildi. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir