• DOLAR 32.435
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2384.793
  • ...
Cumhuriyet gazetesinden, HÜDA PAR adaylarına, yüz ağartan suçlamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Haber Merkezi

Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen ve seçimlere AK Parti listesinden girecek olan HÜDA PAR'ı hedef tahtasına koyan CHP destekçisi aynı zamanda İslam düşmanı olan Cumhuriyet Gazetesi, HÜDA PAR'a yönelik karalama ve iftira kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz gün "HÜDA PAR'ın Hamas ile görüşmeleri ortaya çıktı: 'Laik Türkiye'de kabul edilemez" şeklinde gülünç bir haber yapan Cumhuriyet, haberinde sözde uzman kişileri de konuşturarak saçmalıklarını sağlam bir temele oturtmaya çalıştı.

Ancak gazetenin bu haberine başta sosyal medya olmak üzere birçok platformdan tepki yağdı. Verilen tepkilerde, ülkenin Cumhurbaşkanının bile HAMAS ile görüştüğü hatırlatarak HAMAS'ın Filistin halkının haklarını koruyan legal bir yapı olduğu ifade edildi.

Öte yandan bazı kişiler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın 2012 yılında, o dönem Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı olan İsmail Haniye ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak gazetenin ikiyüzlülüğünü suratına çarptı.

HÜDA PAR hakkındaki çarpıtma haberlerine karşılık verilen cevaplara rağmen yalan haberlerine devam eden gazete bu kez AK Parti listesinden seçime girecek olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter Şehzade Demir, Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ile Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı'yı hedef aldı.

Gazete, haberinde "Yapıcıoğlu'nun, İttihadul Ulema’nın düzenlediği ve Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahit’in de yer aldığı '7. Alimler Buluşmasına' katıldığı ortaya çıktı" ve "Taliban Sözcüsü Mücahit ile özel görüştü" ifadeleriyle bir kez daha gülünç duruma düştü.

Haberde ayrıca Şehzade Demir için, "Demir’in 2010’da “Hizbullah terör örgütü mensuplarını ve sempatizanlarını bir araya getirerek örgütsel birleşmeyi sağlamak” gerekçesiyle kapatılma kararı verilen Mustazaflar ile Dayanışma Derneği davasının kararında “Hizbullah’ın yayın organı” olarak geçen İnzar Dergisi’nin eski yazarlarından olduğu ortaya çıktı." ifadelerine yer verildi.

PKK, DHKP-C ve FETÖ ile bağlantıları olduğu iddianamelere bile yansıyan ve zaman zaman attığı manşetlerle terörü destekleyen ifadeler kullanan Cumhuriyet gazetesinin, Demir'i, İnzar dergisiyle ilişkilendirip terörize etmeye çalışması gülünç bulundu. Bu saçma yazının en komik yanlarından birisi ise, Şehzade Demir ile ilişkilendirilen İnzar dergisinin Mustazaf Der ile ilişkilendirilmesi, Mustazaf Der'in de Hizbullah ile ilişkilendirilmesi olmuştur şüphesiz. Zira Mustazaf Der'in FETÖ kumpaslarıyla kapatıldığı, verilen beraat kararları neticesinden tekrar aynı isimle açıldığı bilinmekte. Haber yazarının hayalindeki bu ilişkilendirme zincirini daha nereye kadar götürebileceğini merakla bekliyoruz doğrusu.

Gazete Faruk Dinç ve Serkan Ramanlı hakkında ise şu argümanlarda bulundu:

"Dinç’in ise, 2019’da Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun anıldığı ve Hizbullah propagandası yapan Rehber TV’de “Nebevi Davet” adlı programlar yaptığı tespit edildi. Öte yandan Batman 2. sıradan aday gösterilen Ramanlı’nın ise “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” sözlerinin yanı sıra Atatürk’e “deccal” diyen Bediüzzaman Said Nursi’yi andığı sosyal medya paylaşımları ise dikkat çekti.

Yasal bir TV kanalında Hazreti Muhammed'le ilgili bir programın yapılmasını, faşizm derecesindeki milliyetçiliğe karşı durulmasını ve bir İslam aliminden bahsetmeyi büyük bir "suç tespiti" olarak gören gazetenin tüm bu argümanları, İslam'ı referans alan ve tertemiz bir geçmişi olan bir partiye karşı bir örümcek ağı kadar çürük ve çaresiz kalındığını gözlerine önüne serdi.

Nitekim Allah, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, "Allah’tan başka varlıkların korumasına sığınanların durumu, örümceğin durumuna benzer: Örümcek, (ağını) kendine bir yuva edinir, ama yuvaların en çürüğü de örümceğin yuvasıdır. Keşke bilselerdi!" diye buyurarak bize çürümüş zihniyetin durumunu en güzel şekilde tasvir ediyor.

İşte malum gazetenin karalama amaçlı haberine sosyal medyadan gelen tepkilerin bazıları...

Bu haberler de ilginizi çekebilir