• DOLAR 32.219
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2471.597
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden depremzede yaşıtları için örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyhan Şehit Metin Malkav Ortaokulu öğrencileri, kendi harçlıklarından artırıp, ailelerinin ve okul öğretmenlerinin de desteği ile aldıkları temel gıda maddelerini okulda öğretmenleriyle birlikte paketleyerek "Ramazan Gıda Kolileri" hazırladı.

Öğrenciler hazırladıkları Ramazan kolilerini Nurdağı ve İslahiye’deki depremzede ailelere ulaştırılması için, Seyhan İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Seyhan Şube Başkanı Mehmet Yaman ve müftülük görevlilerine teslim etti.

Örnek davranışlarından dolayı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Müftü Yaman,  onlar adına bu paketleri deprem bölgesine ulaştıracaklarını ifade etti.

Müftü Yaman,  "2 ay önce yaşamış olduğumuz deprem bölgesindeki depremzede kardeşlerimize Adana Seyhan ilçemizde Şehit Metin Malkav Ortaokulumuz öğretmeni Ayşe hocamız, okul yöneticisi Mehmet Müdürüm ile birlikte Seyhan ilçe müftülüğümüz olarak başlatmış olduğumuz, deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırmak üzere, gıda kolisi yardım kampanyasını burada gerçekleştirdik. Elhamdülillah, bugün Cumadır. 5-10 koli gibi bir düşünceyle ortaya çıkan fikrimiz şu anda 210 koliye ulaştı, kolileri aracımıza yükledik. İnşallah yarın Nurdağı, İslahiye ya da Kahramanmaraş bölgemizde ihtiyaç olan yere kendimizde giderek gıda kolilerimizi teslim edeceğiz." diye konuştu.

'Seyhan ilçe müftülüğümüz olarak burada tekrar deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yaralarını sarma adına böyle canla başla çalışan Okulumuz öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve yöneticisi olmak üzere bütün emeği geçen kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum' diyen Müftü Yaman, şunları kaydetti:

"Seyhan İlçe müftülüğümüze, Seyhan Diyanet Vakıf şubemize ve kendi çalışma arkadaşlarıma da ayriyeten gayretleri için teşekkür ediyorum. İnşallah devlet millet el birliğiyle deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek. Bu yardımların el birliğiyle devam etmesi noktasında gayret eden, bu birbirinden kıymetli yavrularımıza, gençlerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun."

Yardım kolilerini taşıyan araç, Müftü Yamanın yaptığı duanın ardından deprem bölgesine uğurlandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir