• DOLAR 32.218
  • EURO 35.282
  • ALTIN 2471.224
  • ...
Uluslararası Cezayirliler Derneği, Hatay'daki Umut Kervanı Aşevinde iftar yemeği verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından büyük yıkıma maruz kalan Hatay'da İslami STK'lar tarafından Ramazan ayı çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Umut Kervanı olarak bayrama kadar çalışmalara devam edeceklerini belirten Umut Kervanı Yetkilisi Necip Öner, "Ramazan'dan önce 3 öğün yemek veriyorduk. Ramazan'ın gelmesi ile sahur ve iftar olmak üzere yaklaşık 3 bin kişiye yemek vermekteyiz. Sadece sıcak gıda değil, depremzedelerin ihtiyacı ne varsa yardım etmeye çalışıyoruz. Yardımlar geldikçe çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Umut Kervanı Hatay Aşevinde depremzedeler için iftar yemeği veren Uluslararası Cezayirliler Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. İdriss Rebouh, yapılan çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

Uluslararası Cezayirliler Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. İdriss Rebouh

Rebouh, "Bizler burada Türkiye'nin güneyini vuran depremden etkilenen ve zarar gören afetzedelere yardım olup destek çıkmak için harekete geçen Cezayirli birçok derneği temsilen İskenderun'dayız.
Bu süreçte Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve şimdi de Hatay'dayız. Burada Ramazan çalışmasını yürütmekteyiz. Ziyaret ettiğimiz her bir ilde yani Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin her birinde iftar dağıtımı gerçekleştirdik. Şu anda da sıra, acı depremden en çok etkilenen Hatay'daki depremzedelerin binlercesine ev sahipliği yapan ve depremden büyük ölçüde etkilenen İskenderun'da. Deprem bölgesine destek çıkmak için harekete geçen birçok Cezayirli dernek var. Bunlar, Fransa-Paris'te bulunan Cezayirliler Derneği, Fransa'da bulunan İspuar ivunavier, Cezayir'de bulunan Cezayirliler İnsani Yardım Derneği ve bizim derneğimiz olan Uluslararası Cezayirliler Derneği. Bu kurumlar güçlerini birleştirerek şu an Hatay'da bin ve İskenderun'da bin kişilik iftar yemeği vermeye çalışacaklar. Allah'ın izniyle ilerleyen süreçlerde bu bölgelere destek çalışmalarımız da devam edecek." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir