• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Diyarbakır`da 10 binler Mısır`a destek verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da ordunun yönetime el koymasını protesto ederek, Muhammed Mursi`ye destek verme amacıyla Dağkapı Meydanı`nda başlayan dua eylemi 3 gün sürecek.

Mısır`da halkın seçtiği hükümete darbe yaparak yönetime el koyan darbeciler, Diyarbakır`da 10 binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Diyarbakır`da 57 sivil toplum kuruluşunun öncülük ettiği destek eylemi Dağkapı Meydanı`nda yatsı ve teravih namazının kılınmasıyla başladı.
 
Namazdan sonra Mısır ordusu ve baltacılar olarak bilinen darbe destekçileri tarafından katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Cenaze namazının ardından kadın ve çocukların da katıldığı oturma eylemi başlatıldı. Oturma eyleminde Mısır`daki Müslüman Kardeşler hareketine dualar edildi. Edilen dualara binlerce kişi bir ağızdan `amin` dedi.
 
Bu sırada salavatlar ve tekbirler okundu. Meydanda bulunanlar daha sonra Mısır`daki darbecileri, İsrail ve ABD`yi lanetleyen sloganlar attı.

Bir konuşma yapan İlahiyatçı Fikret Özçelik, Mısır`da cuntacıların halkın özgür iradesine ipotek koyduğunu söyledi. Darbecilerin bu desteği küresel güçlerin desteğiyle yaptığını dile getiren Özçelik, Mısır`da Müslüman Kardeşler`in iktidardan indirilmesinin Müslümanlar için ümitsizlik gibi görünse de İslam tarihine ve İhvan-ı Müslimin`in tarihine bakıldığında bunun böyle olmadığını kaydetti. Konuşmaların ardından eyleme ailecek katılan yaklaşık 15 bin kişi üç gün boyunca gece 24.00`a kadar sürecek oturma eylemine başladı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir