• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Cesur Filistinliler, Ayrım Duvarı'nı aşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eli kanlı rejimin işgali altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, siyonistlerin inşa ettiği "güvenlik" duvarının ötesindeki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara gitmek ve işgalci rejimin içindeki akrabalarını ziyaret için özel izne ihtiyaç duyuyor.

Batı Şeria'dan çıkmak için Filistinlilerin, Ayrım Duvarı boyunca yer alan 23 kontrol noktasından birini kullanması gerekiyor.

Girişi engellenen onlarca Filistinli, özellikle cuma günleri Mescid-i Aksa'ya ulaşmak için merdiven ve halat gibi basit aletlerle Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Er-Ram beldesindeki Ayrım Duvarı'na akın ediyor.

Ayrım Duvarı'na tırmanma sürecinde gençlerden bir grup işgalci polisini gözetlerken, diğerleri duvarı aşmak isteyenlere yardımcı oluyor. Hızlı tırmanan gençlerden biri duvarın üzerine oturup gözetleme yaparken diğerleri tırmanma işlemini gerçekleştiriyor.

Tırmanmayı organize eden gençler, genellikle siyonist polisinin kovuşturmasına maruz kalıyor.

Güvenlik gerekçesiyle adını vermek istemeyen Filistinli genç, AA muhabirine, "Duvara tırmanmaya çalışmak, düşme, morluk ve kırıklara maruz kalmak, İsrail polisinin peşlerine düşmesi gibi pek çok tehlikeyle dolu bir macera." dedi.

Filistinli genç, "İsrail makamları, Filistinlilere ramazan ayında Mescid-i Aksa'da namaz kılmaları için kolaylıklar getirdiklerini iddia ediyor ama gerçekte sıkı güvenlik önlemleri var." diye konuştu.

Filistinli Ahmed Seyyid (40), "Kudüs kentine girmenin duvarı geçmekten başka yolu yok. Biz hiçbir şey yapmıyoruz, tek isteğimiz Mescid-i Aksa'ya gidip namaz kılmak, başka bir şey değil, bu da bizim hakkımız." ifadelerini kullandı.

"Aksa bizim her şeyimiz"

Nablus'ta yaşayan Ziyad Muslim (57) de İsrail makamları tarafından getirilen yaş sınırlamasında yaşı Kudüs'e giriş için uygun olduğu halde güvenlik gerekçesiyle şehre girişinin engellendiğini ve geri çevrildiğini söyledi.

Muslim, "Kolaylık sağladıklarını iddia ediyorlar. Ancak gerçekte durum böyle değil. Beş yıldır Kudüs'e girişime engel oluyorlar. Aksa bizim her şeyimiz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir