• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Kütahya'da Mısır ve Suriye iftarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜTAHYA - Kütahya'da bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen programda vatandaşlar, Mısır'da ve Suriye'de iftar edenlere destek amacıyla su ve hurmayla oruç açtı.

 

Kütahya Genç Birlik derneğinin organizasyonuyla gerçekleşen programa ilginin yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Merkez Camii bahçesinde gerçekleşen iftar programına yaklaşık 400 kişi iştirak etti.

 

Mısır ve Suriye' de yaşanan dramı bir nebze olsun yaşamak onlarla aynı iftarı paylaşmak için böyle bir program düzenlediklerini söyleyen dernek yetkilileri, "Amaç oradaki kardeşlerimizin duygularını burada da yaşayabilmektir. Her gün çeşit çeşit lezzetli yemekler yiyoruz ve oradaki kardeşlerimizin ne halde olduklarını yürekten hissedemiyoruz. Şimdi anladık ki aslında aç olan mide değil insanların gözleridir yoksa işte burada dağıtılan bir simit ve birkaç tane hurma bile bizim doymamıza yeterli oldu" şeklinde konuştular.

 

Programa katılan ve programın çok anlamlı olduğunu ifade eden Mustafa Tek isimli öğrenci ise, "Gerçekten insan yaşamadı mı zorluğun ne olduğunu anlamıyor biz belki Ramazanın sadece bir günü iftarımızı bu şekilde yaptık ama şu anda Mısır ve Suriye'de olan kardeşlerimiz her gün iftarlarını bu şekilde yapıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Program, kılınan akşam namazının ardından yapılan duayla son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir