• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Arınç: Mursi derhal serbest bırakılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Programa Arınç`ın yanı sıra Manisa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar programında konuşan Arınç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır`daki olayları değerlendiren Arınç, darbecilere tepki gösterdi. Mısır halkının oyları ile iktidara gelen bir cumhurbaşkanın darbe ile alaşağı edildiğini ifade eden Arınç, "Sadece Türkiye tek başına bu olayı darbe olarak nitelendirdi." İfadelerini kullandı.

Mursi nin seçilmiş bir insan olarak derhal serbest bırakılmasını ve derhal seçimlere gidilmesini isteyen Arınç "Amerika`dan böyle bir ses çıkmadı Avrupa`dan buna benzer bir ses çıkmadı işin daha kötüsü Mısır`da darbe ile dayanışma içerisinde olduğunu söyleyen Arap ve İslam ülkelerinin liderleri çıktı. Mursi`ye bir lira vermemiş olanlar darbecilere 12 milyar lirayı bağışladılar" dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ise Mısır`da gerçekleştirilen katliamların kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Baybatur, katledilen Müslümanlar için Allahtan rahmet yaralılar için acil şifalar diledi. (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir