• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeli çocuklara psikolojik destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesisleri içerisinde kurulan Çadırlarda Suriyeli Mülteci çocuklar psikolojik destek verilecek.

UNİCEF yetkilisi uzman Sosyolog Abdulgaffar Çalışkan yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çalışkan, "Savaş ortamından kaçıp Türkiye'ye sığınmış olan Suriyeli mülteci ailelerin çocuklarını bulundukları psikolojik durumdan kurtararak Unicef ve Kızılay'ın ortaklaşa yapmakta olduğu Suriyeli çocukların desteklenme projesi kapsamında

Akçakale Süleyman Şah Çadır kentinde yapım çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz sürmektedir. En yakın zamanda faaliyete geçerek birçok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu birimin kurulması aşamasında yardımlarını ve desteklerini esirgemediklerinden dolayı başta Kızılay ekibine ve kamp yönetimi başkanı Halil Tek yıldız beyefendiye ve ekibine Unicef ve Kızılay yetkilisi olarak teşekkür ederim" dedi.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Halil Tek yıldız ise; "Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla Süleyman Şah Konaklama Tesislerimize sığınan Suriyeli Misafir çocuklarımıza yönelik Kızılay ve Unicef tarafından 'Çocuk dostu projesi' çadır kentimiz içerisinde faaliyetlerine başlıyorlar. Burada ki Suriyeli çocuklarımızın Psikolojik anlamda büyük desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.Bu proje ile çocuklarımıza destek sağlayan Unicef ve Kızılay yetkililerimize Teşekkür ediyorum." dedi.(İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir