• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır'daki katliam Tatvan'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Tatvan ilçesinde Tatvan Özgür Der, Tatvan İnsan Der, Tatvan Furkan Der, Bitlis Hür Akademya Derneği ve Norşin Akabe Der ortaklaşa basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklaması yapılmadan önce Tatvan İbadullah Camisinin önüne gelen kalabalık burada gıyabi cenaze kıldı.

Gıyabi cenaze namazından sonra vatandaşlar Tatvan yaşam A.V.M önüne sloganlarla yürüdüler.

Basın açıklamasını İnsan Der üyelerinden Maşallah Akdeniz okudu.
"Mısırda askeri cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz." diyen Akdeniz "Bütün Müslümanlar bilir ki ramazan, rahmet mağfiret ve kardeşlik ayıdır. Ne var ki Mısırda başta Siyonist İsrail olmak üzere küresel istikbarın ve bölgedeki işbirlikçilerin birbirinden destek alarak yaptıkları askeri darbe İslam coğrafyasının Müslüman halkları için bu mübarek zamanları bir kez daha hüzün zamanlarına dönüştürdü. Bu gece mısır halkının sahuruna zalimlerin akıttığı kan karıştı. Yüzlerce kardeşimiz zalim sisi cuntası ve destekçileri tarafından hunharca katledildi ve binlerce kardeşimizde yaralandı'' dedi.

Batının demokrasi anlayışının, Irak'a ''Özgürlük'' diye kan ve ölüm yağdıran demokrasi anlayışının ta kendisi olduğunu ifade eden Akdeniz ''Hem meşru yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanını gözaltına alıp akıbetini belirsiz kılacaksınız ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp, sokak ortasında keskin nişancılarınızla, eli kanlı baltacılarla katliamlar işleyeceksiniz hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz!'' Şeklinde konuştu.
Konuşmasına devam eden Akdeniz ''Müslüman kardeşlerimiz uluslararası toplum' un gözü önünde cüretkâr bir kıyımdan geçirilmektedir. Bu Müslümanlara karşı yapılan çirkin savaşın en son örneklerinden biridir. Buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz ki; yeryüzünde fitne kalmayıp din yalnızca Allah'ın oluncaya kadar mücadelemizi ve direnişimizi sürdüreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması okunan dua ile son buldu.(Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir