• DOLAR 32.382
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2406.29
  • ...
Bakan Kirişci: Planlı tarım, Türkiye Yüzyılı'nda tarım ve orman camiası adına bir devrimdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya'daki programları kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret eden Kirişçi, şeref defterini imzaladı, kentte yürütülen çalışmalar hakkında Vali Vekili Ersin Emiroğlu'ndan bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Kirişci, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

Kirişci, tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri içeren kanun teklifinin TBMM Tarım Komisyonunda kabul edilerek yasalaştığını anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Değişikliklerden en önemlisi ve en can alıcı olanı; özellikle tarım tarafında planlı üretimle ilgili olandı. Artık planlı üretimi hayata geçireceğiz. Bu ülkenin kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanma çabası içerisinde olacağız. Suyumuzu dikkate alacağız, toprağımızın verimliliğine bakacağız. Oradaki iklimsel değerleri esas alacağız. Sanayisi var mı yok mu bunu mutlaka gözeteceğiz ama daha önemlisi bizim olmazsa olmazımız stratejik ürünlerimize öncelik vereceğiz. Nedir stratejik ürün? Koridorun adı niye tahıl koridoru, niye başka bir koridor değil çünkü tahıl insan ve hayvan beslenmesi için vazgeçilmez olan stratejik bir üründür. Planlı tarım; Türkiye Yüzyılı'nda tarım ve orman camiası adına bir devrimdir ve bu ülkenin Allah'ın izniyle yeni lige çıkmasını sağlayacak. Bu, dünyadaki süper liglerin de üstünde bir lig. Bazı kısımları itibarıyla dünyada olmayan düzenlemeler bile şu anda bu mevzuat içerisinde var."

Bu haberler de ilginizi çekebilir