• DOLAR 32.204
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2471.313
  • ...
Mescid-i Aksa'da ribat tutulması ve itikafa girilmesi çağrıları yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın Siyasi Büro üyesi Harun Nasıruddin, işgalci siyonistlerin oyunlarının bozulması için Mescid-i Aksa'ya akın edilmesinin ve orada büyük bir kalabalık oluşturulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Nasıruddin, Mescid-i Aksa'ya toplanılmasının ve orada ribat tutulmasının ulusal ve dini bir görev olduğunu hatırlattı. 

Mescidi Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri de Mescid-i Aksa'nın ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya olduğu bu günlerde orada itikaf ve ribatın dini bir görev olduğunu dile getirdi.  

Sabri, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya kurban sokmalarının asla kabul edilemeyeceğini ve siyonistlerin, Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı bahane ederek buraya kurban sokma planlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarısız kalacağını ifade etti. 

Mescid-i Aksa'ya akın edilmesi ve orada ribat tutulması için "Ribatınla onu korursun" başlığıyla bir kampanya başlatıldı. 

İşgal rejimi, günlerden beri Mescid-i Aksa'da kurban kesmelerine izin verilmesi için yoğun bir faaliyet sürdürüyorlar. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir