• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
40 yıllık Ramazan geleneği ile okuyucular kitapla buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara ve İstanbul'un üç bölgesinde düzenlenen fuar, Ramazan'ı kitap tadında yaşamak isteyen kitapseverler için kaçırılmaz fırsatlar sunuyor.

Fuarda, 150'den fazla yayınevinin binlerce kitabı okuyucularla buluşuyor.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 31 Mart tarihinde başladı ve 17 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Bu yıl 40'ıncı kez gerçekleştirilecek fuar, Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii, İstanbul'da ise Büyük Çamlıca ve Fatih Camii'nde kitapseverler ile buluşacak.

11.00-23.00 saatleri arasında açık kalacak fuarda, söyleşi ve imza programlarının yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere de yer veriliyor.

40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık Koordinatörü Mustafa Kaya, "Özellikle dini günlerde Ramazan aylarında insanların mabetlere akın akın gelmeleri ve burada bir sosyal etkileşim içerisinde olmaları söz konusudur. Süreç içerisinde gördük ki insanların bir taraftan ibadetle meşgul olurken bir taraftan da kitaplara ve maneviyata olan ilgileri ve kaynak eserlere ulaşma noktasında bizler aracılık yapmış durumdayız." dedi.

Vakıf Fuarcılık işletmesinin 1983 yılında kurulduğunu belirten Kaya, devamında şunları aktardı:

"Pandemi gibi bazı olağanüstü haller dışında o gün bu gündür 40 yıldır kitap fuarları düzenlenmektedir. İnsanlar Ramazan'ın manevi atmosferini yaşarken aynı zamanda da kitaplarla buluşmakta ihtiyaç duydukları kaynak eserleri bulabilmekte ve ulaşabilmekteler. Burası o manevi ortama da bir katkı sunması bakımından da önemlidir. Biz hem Ankara başkentimizde hem de İstanbul'da Avrupa ve Anadolu yakasında da yapmaya çalışıyoruz. Fuarların amacı hem kitapları bir arada bulabilmek aynı zamanda hem de ekonomik olarak ulaşabilmek bu bağlamda fuarımızda gerek Diyanet İşleri Başkanlığımızın gerek Diyanet Vakfı yayınlarımızın ve gerekse de diğer yayıncılarımızın kitapları uygun uygun fiyatlarda ve istenilen miktarlarda hazırdır."

Son olarak Kaya, bütün okurları Ankara'da Hacı Bayram Camii avlusuna İstanbul'da ise Fatih Camisine ve Çamlıca Camisi avlusuna davet etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir