• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cizre`de Kız Öğrencilere Yönelik Bilgi Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi Bayan Komisyonu tarafından lisede okuyan kız öğrencilere yönelik "Hanım Sahabeler" konulu bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi yarışması ikindiden sonra saat 17.00`de Dernek konferans salonunda 5`er kişiden oluşan 6 grup arasında yapıldı.

Her grupta 5`şer kişinin yarıştığı bilgi yarışmasında 380 puan alıp 1. olan grubun her birine Buruç Yayınları yazarlarından Abdulhamit Bilali`nin seti hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara birer eşarp hediye edildi.

Yarışma hakkında bilgi veren dernek Bayan Komisyonu üyesi Halime Topal, yarışmanın çok çekişmeli ve faydalı geçtiğini ifade ederek, "Yarışmaya katılan öğrencilerimizin saadet devri hanımlarının hayat karelerine aşina olup onlara özenmeleri için faydalı olabilmişsek ne mutlu bize. Erkek sahabelerin iman, cesaret ve kararlılıkları ne kadar yüceyse, hanım sahabelerin de bir o kadar yücedir. İslam`ın çıkışının ilk yıllarında İslam`a her türlü destek veren yine Hz. Haticeydi, İlmiyle Aişe`ydi, işkenceye sebat gösterip taviz vermeyen Sümeye`ydi" dedi.

Ayrıca Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar yaptığı açıklamada, iki gündür hem kızlar hem de erkekler için İlköğretim ve Lise kategorilerinde ayrı ayrı yarışmalar düzenlendiğini hatırlatarak, "Derneğimizin Kültür ve Bayan Komisyonu tarafından dün yapılan bilgi yarışmalarında erkeklerde 10 grup, kızlarda 9 grup toplamda 50 ilköğretim erkek öğrencisi katılırken, 45 ilköğretim kız öğrencisi katılmıştır. Bugün lise kategorisinde yapılan bilgi yarışmalarında sabah 6 grup erkek, ikindiden sonra 6 grup kız lise, toplamda 60 öğrenci katılmıştır. İmkanlarımız neticesinde bu tür yarışmaların olması için önayak olmaya devam edeceğiz. iki günlük yarışmalar neticesinde bizlere gerek masa ve sandalyeleriyle gerek hediyelik eşya, kitap, saat ve kırtasiye alımında bizleri finanse eden, öğrencisini yetiştirip bilgi yarışmasına getiren Kur`an Kursu hocalarımızdan, toplamda 4 kategoride 40 `ar sorudan toplamda 160 soru hazırlayan kültür ve bayan komisyonumuza, emek sarf eden yönetim kurulumuza teşekkür eder, Rabbim yar ve yardımcıları olsun" diye konuştu.
Tahirhan Osal - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir