• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
Uhuvvet-Der`den Bilgi Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Merkezi Şanlıurfa Birecik`te bulunan ve yaptığı hayır ve kültürel etkinliklerle halkın teveccühünü kazanan UHUVVET-DER ilköğretim öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenledi.

Kızlara ayrı erkeklere ayrı olarak düzenlenen bilgi yarışması hakkında bilgi veren dernek başkanı İ.Halil Barlak; "Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız ilköğretim öğrencilerinin dini ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmak ve öğrencilerin aileye ve topluma faydalı birer birey olmalarını sağlamaktır. Rabbimizden niyazımız odur ki inşallah bu gençler, güzel ve örnek bir ahlaka sahip olurlar." dedi.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Birincilere birer çeyrek altın, ikincilere Kur`an-ı Kerim ve kitap, üçüncülere ise kitap hediye edildi.

Kız çocuklarının hediyelerinin takdim edilmesi münasebetiyle düzenlenen programa da yoğun ilgi ve katılım oldu.

Programda Müslüman kadının vazgeçilmezi olan tessetür ile ilgili konuşan Rabia Bozkurt; tesettürü Allah ve Resulü`nün koyduğu ölçü ve şekle göre uygulamanın önemine değindi.

Bozkurt, " Bugünün Müslüman kadınları olarak bizlerin kendimizi cehennem ateşinden ve dünya fitnelerinden bu örtülerimizle koruyabiliriz. Bu hususta diğer kadınlara da tesettüre bürünme konusunda öncü ve örnek olmamız gerekir. Bunu her birimizin kendimize görev bilip başta yakın çevremiz olmak üzere ulaşabildiğimiz herkese anlatmamız gerekir." dedi.

Program, kız çocuklarının hediyelerinin takdimi ve yapılan ikramlarla son buldu.
Ökkeş Korkmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir