• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Yerel Seçimde Adaylara PKK Tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Star gazetesinin haberine göre; Sözde Amed eyaleti Görese gücü sorumlusu `Sofi` kod adlı Selahattin Dilek tarafından el yazısıyla BDP dışında aday çıkmaması için tehdit içerikli mektup yazıldı.

"HPG Şehit Brüsk Bölgesi Komutanlığı" imzalı ve önümüzdeki seçimlerde bölgeden adaylık için ismi geçenlere tehdit içerikli mektuplar gönderildi.

PKK`nın seçimler öncesi bölgede şiddet tehdidiyle tüm belediyeleri alarak, özerkilik görüntüsü vermeye çalıştığı, yazdığı mektuplarda da bunu açıkça ilan ettiği görülüyor.

İşte PKK tarafından yazılan mektupta geçen ifadeler:
"Aklın yolu birdir. Bu yol Kürdistan`ın bağımsızlığı ve özerkliğidir. BDP dışında herkes buna karşıttır. Aday olup olmaman sorun olmayıp bizden veya karşıdan olman sorundur. Ona göre kendi yapacaklarının sorumluluğunu kendin al. Devlete güvenerek iş yapmaya kalkma.

BDP`nin kaybetmesi size büyük bir sorumluluk yükleyecektir. Hesap vermek zor bir iştir. Bu borcun altına girmemeniz gerekir. Tek yapman gereken safını bir an önce netleştirmendir. Tavsiyemiz BDP`ye sonsuz desteklerinizi sunmanızdır. AKP`nin kaybettiği ortadayken halen ona yandaş olmak kaybetmeyi kabul etmektir.


BDP`nin kaybından üzüntü duymalısınız. Çünkü size bu sorumluluğu yüklemekteyiz. Ona göre acil bir karar verip açıklamanız gerekmektedir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir