• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hür Dava Partisi Van il teşkilatı geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. Bir düğün salonunda düzenlene iftar programı Kur'an tilaveti ile başladı.


İftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Hüseyin Yılmaz, Said Şahin, Bahattin Temel, Mehmet Yavuz, Mehmet Mehdi Oğuz, Necat Özdemir, Fadıl Şani, Hasan Aşkın, Abdurrahman Cens, İsa Aydın, Erdal Elibüyük, Hür Dava Partisi İdare Kurul Üyesi Abdulsamet Yalçın HÜDA PAR Van il ve ilçe teşkilatı, STK temsilcileri, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İftar sonrası bir konuşma yapan HÜDA PAR genel başkanı avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan işgallerden dolayı bir burukluk yaşadıklarını söyledi.


Sömürgecilerin İslam coğrafyasını işgal etmedeki güçlerinin kendilerinden olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, "İşgalcilerin, sömürgecilerin gücü kendilerinden değil. Bizim bölünmüşlüğümüzden, bizim parça parça oluşumuzdan, bizim birbirimizle uğraşmamızdan kaynaklanıyor. Bu manevi iklimde, bu rahmet aylarında Ramazan'ın ikinci yarısındayız. Bu bölgede yoğun olarak Şafii mezhebi yaygındır. Ve Şafiiler Ramazan'ın 15'inden sonraki vitir namazlarında da Konut duasını okurlar. Siz değerli kardeşlerimizden istirhamımdır. Lütfen konut için vitri namazının son rekatında, sabah namazında ellerinizi kaldırdığınızda ümmet coğrafyasının, emperyalistlerin çizmesi altında çiğnenen bölgelerindeki mazlum kardeşlerimizi de unutmayalım" dedi.

Parti olarak birinci hedeflerinin yeryüzünde adaleti tesis etmek olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, adaletin hiç bir şeye feda edilemeyeceğine inandıklarını aktardı.


"Adalet şahsi çıkarların önüne geçemez"
Adaletin, ne devletin bekası ne de şahsi çıkarın önüne geçemeyeceğini kaydeden Yapıcıoğlu, "Eğer geçerse işte böyle zulümler doğar. On binlerce kilometre öteden biri ne diyor; 'Benim ulusal çıkarlarım bunu gerektiriyor.' Yani başımızda bir kardeşimize zulmediyor, birileri gözlerini kapatıyor. 'Ben buna müdahale edersem milli menfaatlerim zarar görür' diyor. Siyasetin ekseninde menfaat olduğu sürece bu halimiz belki böyle devam edecektir. İnşallah bu rahmet ayının bereketiyle topluca silkinip de kendimize geliriz. Şahsi, grupsal veya partisel çıkarlarımızın toplumun çıkarlarının, ümmetin çıkarlarının önünde olmadığı anlayışı zihinlerimize yerleşir ve kök salar. Belki o zaman kardeşimizi kendimize göre öncelediğimiz zaman inşallah belki, belki huzur buluruz. Belki barışı buluruz. Belki el birliği içerisinde başımızdaki zalimleri def ederiz" diye konuştu.


"Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır"
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır" sözünü anımsatan Yapıcıoğlu sözlerine şöyle son verdi:

"Evet, kendi menfaatimizi toplumun menfaatinin önüne geçirmeyen siyasetçilerin hüküm sürdüğü memleketlerde yaşamayı bu toplum hak ediyor. Biz buradan ilan ediyoruz ve söz veriyoruz. Asla ve asla kendi ve parti çıkarlarımızı toplumun, ümmetin, insanlığın çıkarlarının önüne geçirmeyeceğiz. Adaleti el birliği ile tesis edeceğiz. Bu hayırlı günlerde adalet duasını topluca yapmak dileğiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Adil bir yönetimde, adil bir dünyada, adil bir memlekette buluşmak dileğiyle…"


"Kaygılarımızı bir kenara bırakıp ümmetin kurtuluşu için seferber olalım"
HÜDA PAR Van il başkanı avukat Rasim Sayğın ise, "Müslümanlar olarak rabbimizin ipine sımsıkı sarılacağız. Bütün alanlarda toplumumuzu kucaklayarak küfrün ve batının her türlü ifsadından, kokuşmuşluğundan kurtarmaya çalışacağız. Ey hassasiyet sahibi kardeşler! Zaman, İslam'ın İslamiyet'in hâkimiyeti uğruna seferber olma, dünyayı ve ahretimizi kurtarma zamanıdır. Zaman Allah'ın mağfiretine ve cennetine koşma zamanıdır. Geliniz. Mezhepsel, meşrepsel, cemaatsel ve grupsal kaygılarımızı menfaat ve kazanımlarımızı bir kenara bırakarak ümmetin ve insanlığın kurtuluşu için seferber olalım. Yüce rabbimizin buyruğuna uyarak barışa girelim. Şeytanın adımlarına uymaktan, şeytanın yolunda yürümekten vazgeçelim" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş dua okudu.


Programın ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı avukat Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindekiler, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı için HÜDA PAR Van il teşkilat binasına geçtiler. (Fırat Arslan/Murat Dalgın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir