• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Çocuklar mukabeleye yoğun ilgi gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mübarek Ramazan ayında camilerde yapılan mukabelelere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Mersin merkez Toroslar ilçesinde bulunan Medine Camisi'ndeki Kur'an kursu öğrencileri ve mahalle çocukları ikindi namazını müteakip gerçekleştirilen mukabeleye katılıyorlar.

 

Kılınan namazın ardından dağılmayan camii cemaatinden kimi okunan hatmi takip ederken, kimisi ise dinliyor.

 

Yaşlıların ve çocukların aynı sırada yapılan mukabeleye iştirak etmesi ayrı bir güzellik katıyor.

 

"İki senedir mukabelelere katılıp Kur'an'ı Kerim okuyorum" diyen kurs öğrencisi bir çocuk, "Yaklaşık üç senedir oruç tutuyorum ve oruçlarımı kaçırmamaya dikkat ediyorum. Herkese öneririm oruç tutmayı. Allah'ın farzı olan orucu küçük yaştan itibaren tutsak ileride oruç tutmak bize daha kolay gelir. Oruç tutmayan büyüklerime oruç tutmalarını tavsiye ederim. Orucun ilk günü zorlandım fakat daha sonra kolay geldi. Kur'an okuyorum. Mukabelelere geliyorum. Tecvid dersleri görüyoruz. Akşam Teravihlere geliyorum. Cami hocası dini konularda bize sohbet ediyor." dedi.

 

11 yaşındaki Akdeniz İmam-Hatip Orta Okul öğrencisi Mehmet Ali Baran ise, " İki senedir Kur'an kursuna gelip Kur'an okuyorum. İkindi de mukabele katılıyorum. Mukabeleye katılmak çok güzel bir duygu. Buradaki manevi atmosfer hiçbir yerde yok. Herkese bu manevi ortamı solumaya davet ediyorum." diye konuştu.

 

Güneş Orta Okulu öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Bulutçu ise şunları söyledi: "Sabah Medine Camisi'ne Kur'an'ı Kerim dersi görmeye geliyorum. Beş seneden beri Kur'an'ı Kerim okuyorum. Mukabeleye katılıyorum. Vakit ve teravih namazlarını kaçırmamaya dikkat ediyorum." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir