• DOLAR 32.217
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2512.259
  • ...
SON DAKİKA
Buça'da yaşananların üzerinden bir yıl geçti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus ordusu, 24 Şubat sabahı Ukrayna’ya başlattığı saldırıların ertesi günü aralarında Buça’nın da olduğu şehir ve yerleşim birimlerine girdi.

Rusya ve Ukrayna askerlerinin şiddetli çatışma alanına dönüşen Buça, Rusların kontrolüne geçti.

Savaşın en yoğun yaşandığı dönemde Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk girişimleriyle İstanbul’da 29 Mart’ta iki ülke heyetleri arasında ateşkesin sağlanması amacıyla yüz yüze müzakerelerin 4’üncüsü düzenlendi. Yüz yüze müzakereler, İstanbul’dan önce de 3 kez Belarus’ta gerçekleştirildi.

İstanbul'daki müzakerelerde her iki taraf ateşkes doğrultusunda önemli adımlar attı. Savaşın durdurulması umudu İstanbul’daki müzakerelerde daha da güçlendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İstanbul’daki müzakereleri olumlu bulduğunu belirterek, "Müzakere platformundan aldığımız sinyaller olumlu olarak adlandırılabilir." dedi.

Ukrayna heyeti ile görüşen Rus heyetinin başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, İstanbul’daki müzakerelerde Ukrayna’nın ilk kez Rusya ile gelecekte normal ilişkiler kurmak için bazı koşulları yerine getirmeye hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.

Medinskiy, "Bize gelecekteki olası bir anlaşmanın, kağıt üzerinde yazılı olduğu anlaşmanın ilkelerini teslim ettiler.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Rusya, “bu adımların karşılığında karşılıklı güveni artırmak, müzakerelere devam etmek ve nihai hedefe ulaşmak için gerekli koşulları oluşturmak, söz konusu anlaşmanın onaylanması ve imzalanması amacıyla Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemleri çok önemli bir şekilde azaltmaya” karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir