• DOLAR 32.192
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Serkan Ramanlı, Halkın Portalı konuğu olarak soruları yanıtladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhur ittifakın içerisinde neden logosuz yer almayı tercih ettiniz daha doğrusu bu sizin tercihiniz mi?

Sayın Cumhurbaşkanı bize ittifak teklifi getirince biz bunu kendi kurullarımızda tartıştık ve Meclis’te güçlü şekilde temsil edilebilmek adına AK Parti listelerinden seçime katılmaya karar verdik. Bu teknik bir tercih. Hem bizim hem Ak Parti’nin hem de Cumhur ittifakı’nın azami derecede başarı sağlayacağı bir tercih olmasını arzuladık. İttifak içindeki partilerin kendi içinde artık oylardan istifade edemeyeceğinden dolayı bu, stratejik bir tercih oldu. Bizim için HÜDA PAR'ın mecliste temsil edilmesi önemli.

Hüda Par'ın çıkaracağı Milletvekili konusunda netleşme var mı?

Kaç sandalye olacağı , kaç milletvekili olacağı konusunda büyük ölçüde bir netleşme olsa da bu aşamada açıklama yapmam doğru değil. Şu an her iki partide de iller bazında çalışmalar devam ediyor fakat net olarak isim veya sayı belirtmem doğru değil.

HÜDA PAR'a MHP üzerinden de saldırmaya çalışıyorlar, Bugün Bahçelinin yaptığı bir açıklama vardı, bu söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

HÜDA PAR'ın ittifakta yer alması diğer partilerin icazetine bağlı değil. Diğer partilerin de hakeza öyle . Her partinin kendine has programı vardır, özellikle bizim Kürt meselesinin çözümü ile ilgili görüş ve taleplerimiz üzerinden fitne çıkarmaya çalışanlar oldu. Fakat bizim kendi doğrularımız var. Ve doğru bildiklerimizi savunmaya devam edeceğiz. Her ne kadar bizi terörle özdeşleştirip, bölücülükle itham edip sesimizi kısmaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Sayın Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı açıklama, bu açıdan kıymetlidir.

HÜDA PAR’da erkeklerinin aktif olduğunu görüyoruz fakat aynı aktifliği kadınlarda görmüyoruz, bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siyaset gönüllülük esasına dayanır. Kurulduğunmuz günden bugüne kadrolarımız arasında birçok kadın var. Ana kademede ve kadın kollarında aktif çalışan kadınlar bize güç veriyorlar. Bu desteğin daha da artması bizi memnun eder ancak neticede bu iş gönül ve nasip işi. Kadın kolları özellikle son dönemde sahada aktif olarak büyük bir özveri ile çalışıyor. Partimize de çokça katkıları oluyor. Fakat medyaya yeterince yansımıyor.

Her Partinin bir ideolojisi olur (Liberal, sosyalist, muhafazakar..), HÜDA PAR kendini hangi ideoloji ile tanıtıyor?


Bahsettiğiniz bu kavramlar batı kaynaklı kavramlar. Yani tabiri caizse bize batıdan giydirilmiş elbiseler. Biz bu tür tanımlamaları benimseniyoruz. Bize dışarıdan bakan biri belki bizi İslamcı olarak tanımlar fakat biz bu tanımdan da rahatsızız. Bu, bizi ifade eden bir kavram değil. Biz İslam’ı kendisine ölçü alan ve siyasetini Müslümanca yapmaya çalışan bir partiyiz. Biz kendimizi böyle tanımlıyoruz.

Listelerde aday mısınız?


Partimiz yetkili kurulları istişarelerini yaparlar, kimlerin mecliste HÜDA PAR’ı temsil edeceği hususunda ne şekilde ortak bir karar alınırsa biz de ona tabi oluruz. İsimler üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. Neticede ben ve diğer arkadaşlarımız sayın genel Başkanımızın da uygun görmesi halinde üzerimize düşen görevleri laikiyle yerine getirmeye çalışacağız.

"Seçim stratejimiz ana hatları ile belli oldu. Çalışmak konusunda kimsenin bahanesi kalmamıştır. Gerek Erdoğan’a destek gerekse listelerde girme kararımızın gerekçeleri konusunda yakında genel bir çerçeve metin hazırlanıp üyelere sunulacaktır..."

Bu haberler de ilginizi çekebilir