• DOLAR 32.282
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2445.927
  • ...
Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak binaların yıkımı tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Devlet Su İşleri'ne ait 300 kamyon, 80 ekskavatörle özel sektöre ait iş makineleriyle şehrin birçok noktasında enkaz kaldırma çalışması 3 vardiya şeklinde yürütülüyor. Kentte en fazla yıkılan binanın bulunduğu Trabzon ve Azerbaycan caddelerinde ise enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelindi.

Kentte koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, devam eden enkaz kaldırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremde kent merkezinde 7 bin 305 binanın yıkıldığını hatırlatan Varol, şunları söyledi:

"Bu binaların 3 bin 392'sinin enkazını kaldırdık ancak 40 tane daire olan bir apartmanla sadece 2 tane konut olan 2 katlı bir ev burada aynı rakam olarak geçiyor. Dolayısıyla burada aslında önemli olan hacim. Şimdiye kadar Kahramanmaraş'ta özellikle şehrin merkezinde sosyal ve ekonomik hayatın yoğun bir şekilde devam etmesi gereken noktalardaki çok büyük binaların enkazları öncelikli olarak kaldırıldı. Metreküp olarak değerlendirirsek Kahramanmaraş'ın tamamındaki enkazın yüzde 55'i kaldırılmış durumda. Yani bina sayısı olarak baktığınızda yüzde 46, hacim olarak baktığınızda yüzde 55'i kaldırılmış durumda."

Bu haberler de ilginizi çekebilir