• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Tarihi Samsat Kapı ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Samsat Meydanı'ndaki askeri gazinoyu yapılan protokol çerçevesinde yıkan belediye ekipleri, proje kapsamında tarihi Samsat Meydanı'nın tamamen açığa çıkarılmasını sağladı. Meydanda yer alan askeri gazinonun yıkılmasıyla birlikte Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü ve Karakoyun Su Kemeri tamamen açığa çıktı.


Bu yıl Nisan ayında Karakoyun Deresi Projesinin temelini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba atmıştı, Samsat Meydanı Projesi için de aynı tarih belirlenmişti.


Okulların ve dershanelerin tatile girmesiyle boşalan binanın yıkımını ise dün gece iş makineleriyle gerçekleştirildi.


Gün içerisinde hava sıcaklığının çok fazla olması ve Ramazan dolayısıyla yıkımı gece gerçekleştirdiklerini söyleyen Şanlıurfa belediye başkanı Fakıbaba, Askeri Gazino karşılığında Tugay'a 7 katlı bir orduevi yaptıracaklarını söyledi. Bunun için tugayla protokol imzaladıklarını aktaran Fakıbaba, Samsat Meydanı Projesinin Şanlıurfa'nın en prestijli projelerinden biri olacağını dile getirdi. Fakıbaba, "Proje kapsamında Tarihi Samsat Meydanı'nın tamamen açığa çıkartacağız. Meydanda yer alan Askeri Gazinonun yıkılmasıyla birlikte tarihi Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü ve Karakoyun Su Kemeri'nin tamamen açığa çıkarılmış oldu. Burada yapılacak olan çevre düzenlemesiyle 'Su Ögesi' büyük bir önem kazanacaktır. Ayrıca yapılacak olan peyzaj çalışmalarıyla tarihi alana farklı bir görsellik kazandıracağız" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir