• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
KOAH hastası yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis merkez Zeydan mahallesinde oturan 7 çocuk babası Medeni Kurt, yaklaşık 30 yıl içtiği sigara yüzünde KOAH hastası oldu. 46 yaşındaki Medeni Kurt, 5 yıldır solunum cihazına ve yatağa mahkûm olarak hayatını sürdürüyor.

Tedavi olmak için maddi imkânları olmayan Kurt, çaresizce bu mübarek Ramazan ayında kendisine yardım yapacak hayırseverlerin yardımını bekliyor. Maddi sıkıntılar yaşana Kurt, sürekli bağlı olduğu solunum cihazının elektrikler kesilmesi durumunda alternatif olarak kullandığı oksijenli cihazın tüp ücretini de ödeyemiyor.

 

Yıllardır çektiği sıkıntıları dile getiren Kurt, "Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yukarı Balcılar köyünde otururken, 1993 yılında yaşanan terör olayları nedeniyle Bitlis'e yerleştik. 1993 yılında doğu ve güneydoğuda halkın başına musallat olan örgütün baskısından dolayı köyümüzden merkeze göç etmek zorunda bırakıldık.

 

Hayvanlarımızı mallarımızı terk ederek yerleştiğim il merkezinde çobanlık yaparak geçimi sağlamaya çalışıyordum. Yaklaşık 30 yıl sigara kullandım. Önceleri bu kadar etkisini göstermeyen sigara 5 yıldır beni solunum cihazına ve yatağa mahkûm etti. Bu hastalığı geçirdikten sonra çalışamadım. Şimdi solunum cihazı olmadan lavaboya dahi gidemiyorum.

 

Çıkardığım raporla Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafında bana solunum cihazı verildi. Hayırseverlerde bana oksijen tüpünü verdiler. Elektrik kesintisi olduğunda oksijen tüpünü kullanmak zorunda kalıyorum. Burada da sıkça elektrik kesintileri yaşandığında oksijen tüpünü fazla kullanmak zorunda kalıyorum. Şuan kullandığım oksijen tüp borcum bin lirayı geçmiş ve ödeyemiyorum. Daha öncekinin ücreti valilik tarafında ödenmişti, şimdiki borcumun da Allah rızası için hayırseverlerden ödenmesini istiyorum" dedi.

 

Evinin bulunduğu yere araçların giremediğini ve sırtta taşınarak ambulansa götürüldüğünü ifade eden Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim durumum ortadadır. Yürüyemiyorum burada fenalaştığımda ambulansa götürülmek için yüzlerce metre bozuk olan patika yolda komşuların sırtında taşınıyorum. Bulunduğum ev rutubetli, çevrede açıkta olan kanalizasyon kokuları beni hayli rahatsız ediyor. Yetkililerden bu patika yolunun yapılmasını ve rahatsızlık veren kanalizasyon sorunun biran önce çözülmesini istiyorum."

 

Yatağa ve solunum cihazına bağlı olmaktan duyduğu sıkıntıyı da dile getiren Kurt, tedavi olmak istediğini dile getirerek sözlerini şöyle bitirdi: "Daha iyi bir sağlık kuruluşunda tedavi olarak bu cihazlardan kurtulmak istiyorum. Birkaç kez Van ve Muş'ta hastanede tedavi olmak için yattım. Buralara tedavi için giderken özel araç tutmak zorunda kalıyorum. Çünkü ambulansla gittiğimde fenalaşıyorum. Özel araç tutmak ve tedavi olmak için hiçbir imkânım yoktur. Bu Ramazan ayında hem ailemin geçimi hem de tedavim için hayırsever Müslümanlardan yardım bekliyorum" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir