• DOLAR 32.21
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2504.456
  • ...
Yine sadece eleştirildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Orta Doğu oturumunda işgal rejimi-Filistin sorununa ilişkin güncel gelişmeler ve bölgede artan şiddet ele alındı.

Oturuma video konferans yoluyla bağlanan BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, liderlere bu hassas dönemde kışkırtıcı faaliyetlere son verme çağrısında bulunarak, "İsrail'in yerleşim birimlerini genişletme eylemlerinden büyük rahatsızlık duyuyorum." dedi.

Yakın zamanda işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan 4 yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin yeniden açılması yönündeki yasayı da eleştiren Wennesland, "İsrail'in yerleşim birimlerinin hiçbir hukuki gerekçesi bulunmamaktadır. Bunlar uluslararası hukuk ve BM kararlarının açık ihlali. İsrail hükümetine uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerine yerine getirme ve tüm yerleşim birimi faaliyetlerini hemen durdurma çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.

Wennesland, işgal rejimin Filistin altyapılarını hedef aldığını, bunun insan hakları ihlallerini artırdığını belirtti.

Tüm şiddet eylemlerini  kınayan Wennesland, sorumluların hesap vermesi ve iki tarafı da daha derin bir krize itecek şiddet sarmalının sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Wennesland, siyonist güvenlik güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki artan operasyonlarının can kaybına yol açtığına dikkati çekerek, güvenlik güçlerine ölümcül güç kullanmamaları çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir