• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İl genel meclisinde yapılan toplantı, Van Valisi Münir Karaloğlu'nun açılış konuşması ile başladı.


2013 yılında yapılan çalışmalar hakkında sayısal veriler paylaşan Vali Karaloğlu, "2013 yılında ilimizde kamunun ve yerel yönetimlerin, belediyelerimizin ve il özel idaremizin toplam proje sayısı 980. Bu projelerden kamunun yürüttüğü projelerin toplam ekonomik büyüklüğü toplam 3 milyar 196 milyon. Önceki yıllarda bu projeler için yaklaşık 402 milyon harcama yapılmış 2013 yılı ödeneği ise 832 milyon 562 bin lira civarında. Bunun yaklaşık 228 milyonu şu ana kadar harcanmış durumda. Belediyelerimizin ve il özel idarelerimizin de yaklaşık proje tutarı 282 milyon, bunun 25 milyonu önceki yıllarda harcanmış.2013 yılında da şu ana kadar 23 milyon civarında bir harcama gerçekleştirilmiş" dedi.


İş sezonunu artık yarıladıklarını söyleyen Vali Karaloğlu, özellikle yatırımcı kurumların, işlerini daha hızlı yapmalarını istedi.



Van'da deprem sonrası zarar gören kamu binalarının eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığına devam edildiğini aktaran Vali Karaloğlu, Van Gölü'nün atık sulardan korunması konusunda da ciddi çalışmaların var olduğunu söyleyerek, bunun sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Vali Karaloğlu, "Van Gölü'nün korunması, çevre kuşaklamasının yapılması, çevre ilçelerde öncelikle kanalizasyon sistemi, sonra buna bağlı olarak da mutlaka arıtma sistemlerini kurularak Van Gölü'ne ulaşan her damla suyun, atık suyun arıtılarak artık Van gölüne ulaşması noktasında da yeni gelişmelere ihalesi biten, ihale aşamasında olan işlerimiz var" şeklinde konuştu.


Toplantı kurum amirlerine verilen söz hakkı ile devam etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir