• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Yüksekova Havaalanı'nda iş bırakma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YÜKSEKOVA- 17 Temmuz 2010 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreni ile yapımına başlanan Yüksekova Havaalanı çalışmaları, defalarca PKK tarafından haraç vermedikleri ve askeri amaçlarla kullanılacağı gerekçeleriyle saldırıya uğrayarak çalışmalar durdurulmuştu.

 

Bu yüzden yapımı oldukça ağır ilerleyen Havaalanı bu günlerde ise ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle çalışanların işi bırakmasına sahne oldu.

 

Bu yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen havaalanının alt yapı şantiyesinde çalışan taşeron firmaya bağlı şoför ve işçilerin iş bırakması sonucu çalışmaların tekrar durması ile ilgili yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

 

Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözümüne yönelik süreç ile birlikte çalışmaları hızlandırılan Yüksekova Havaalanı'nda çalışan işçiler yaptıkları açıklamada, aylardır kendilerine ödeme yapılmadığını ve mağdur olduklarını ifade ederek, kendilerine ödeme yapılmadan çalışmaya başlamayacaklarını vurguladılar.

 

Öte yandan 2010 yılında yapımına başlanan Hakkâri-Yüksekova Havaalanı PKK tarafından defalarca çeşitli bahanelerle saldırıldığı için üç yıldır bitirilemiyor. (Fırat İnan/Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir