• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akşener'den iki yüzlü yaklaşım: Babacan söyleyince "sorun yok" HÜDA PAR söyleyince "beka tehdidi!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Haber Merkezi

Millet İttifakının, seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA PAR'a yönelik karalama çalışmaları sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde partisinin Meclis'teki grup toplantısında HÜDA PAR'ın parti programını hedef alan Altılı Masa ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İslam düşmanlığıyla tanınan Uğur Dündar'ın sunuculuğunu yaptığı programa katılarak bir kez daha HÜDA PAR'ın parti programını diline doladı.

Dündar'ın, HÜDA PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini hatırlatarak görüşlerini sorması üzerine Akşener, "Siyasi partilerin başka siyasi partilerle olan ilişkilerine, irtibatlarına, iletişimlerine saygı duyuyoruz, karışmıyoruz, yorum yapmıyoruz üzerine." diyerek sözüne başladı ancak "saygısı" bu sözlerle kaldı.

Akşener, Millet İttifakının birlikteliğini, "Farklı farklı 6 partinin bir araya geldiği, hayata bakışları, ekonomiye bakışları, birçok yerde birbirinden farklı düşünen ama bu farklıklarına saygı duyan, müştereklerde bir araya gelen" bir birliktelik olarak tanımladı. Hatta Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi için dahi "Görüşmelerinde hiç bir sorun yok" dedi, ama HÜDA PAR'ın "farklı" görüşlerine "saygı" göstermeyip, bu görüşleri "ülkenin birliğine, bekasına, istikbaline yönelik koskoca bir tehdit!" olarak göstermeye çalıştı.

HÜDA PAR'ın parti programında yer alan bazı maddeleri çarpıtarak hedef alan Akşener, "Sayın Erdoğan'ın bugün genişlettiği masasında neler var? Türkiye'nin Şeyh Said isyanları nedeniyle özür dilemesi var ve tazminat ödemesi var. Özerlik ve federasyon var. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilebileceği var. Andımızı zaten bunlar kardırmıştı… Mesela, artık 'Ne mutlu türküm diyene' yazılarının silinmesi var. Mesela cumhuriyet değerlerimize saldırı var. Çok ulusluluk var. Paralel eğitim kurumları var. Ez cümle, bu ülkenin birliğine, bekasına istikbaline yönelik koskoca bir tehdit var." diye konuştu.

Geçmişte HÜDA PAR'la benzer görüşleri açıklayan Ali Babacan'a, masada ortağı olduğu için ses çıkarmayan Akşener'in bu açıklamaları, siyasi ikiyüzlülük olarak nitelendirildi.

Altılı Masa liderlerinden Ali Babacan iki sene önce katıldığı bir programda ''zemin değişirse ilk dört madde üzerinde tartışmalar yapılabilir'' açıklamasında bulunmuştu.

Yine 3 Ocak 2023'te DEVA Partisi lideri Babacan, anayasanın 66. maddesinde yer alan "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" ifadesinin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Babacan konu hakkında "Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür bir vatandaşı hissetmesi böylesine güçlü bir vatandaşlık anlayışının hâkim kılınmasıyla mümkündür. Bu kapsamda, anayasamızın 66'ncı maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz" ifadelerini kullamıştı.

Babacan aynı günlerde bir muhabirin Kürtçe anadilde eğitim hakkı ile ilgili sorusuna, “500 madde içerisinde eğitimin ana dili ile ilgili de çok kapsamlı çalışmalar var” diye yanıt vermişti.

Babacan, atanamayan Kürtçe öğretmenleri ile ilgili başka bir gazetecinin sorusuna ilişkin de, “Yanılmıyorsam 2021 yılında bir adet Kürtçe öğretmeni, 2022 yılında sözde yüzde yüz artarak iki adet Kürtçe öğretmeni ataması olmuş. Eğitimde temel konunun seçeneklerin çok ve özgürlük olması gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa'nın en büyük topraklarına sahip ülkemizin beraberlik içerisinde yürümesinin böyle bir bakış açısıyla olacağını düşünüyoruz” yorumunu yapmıştı.

Ayrıca Mart 2021'de Babacan, Akşener'in kaldırılmasına karşı çıktığı "Andımızın" 2013'te AK Parti döneminde kaldırılmasına yönelik kararı desteklediğini hatırlatmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir