• DOLAR 32.263
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2407.472
  • ...
Mardin Umut Kervanı girişimleriyle Almanya'daki hayırseverler tarafından yardım TIR'ı gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'e gelen depremzede ailelere ulaştırılmak üzere Güney Almanya bölgesindeki gönüllü vatandaşlar tarafından hazırlanan yardım TIR'ı Mardin'e ulaştı.

Mardin'e gelen depremzede vatandaşlara dağıtılmak ve ihtiyaç halindeki deprem bölgesine gönderilmek üzere kullanılacak olan malzemeler, gönüllüler tarafından hazırlandı.

 İçerisinde gıda, çadır, hijyen malzemeleri, uyku tulumu, halı, yorgan, battaniye, yastık, oyuncak, dezenfekte ilacı, kıyafet, ayakkabı, mama, hasta yatağı, medikal cihazlar, ilk yardım malzemeleri, hasta yürüteci, bebek puseti, tekerlekli sandalye ve benzeri yardım malzemelerinin bulunduğu ifade edildi.

Yapılan desteklerin büyük bir dayanışmanın göstergesi olduğunu belirten Umut Kervanı Yeşilli Temsilcisi Metin Tekin "Afet bölgesinden kentimize gelen vatandaşlarımıza ulaştıracağımız TIR, Kızılay Mardin şubesinin ikmal ve lojistik destek ambarına indirildi. Bu anlamda yardım TIR'ının hazırlanıp ilimize gelmesi için emek sarf edip katkı sunan bütün gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu desteklerle birlikte yaraları hep beraber saracağız. Ayrıca TIR'ın indirilmesinde emeği geçen Mardin Kızılay, Çadır Medya ve Umut Kervanı'nın üye ve gönüllülerine de teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir