• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ankara'dan deprem bölgesine yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Pazarcık olan 7,7 ve Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkımlara neden oldu.

Ankara Ardahan İl Derneği, Ardahan-Kars-Iğdır Kadın Meclisi (AKI-DER) ve Dedegül Köyü Derneği'nden oluşan hayır kurumları, depremzedelere ilk günden beri yardımları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Depremim olduğu gün itibarıyla yardım çalışmalarına başladıklarını ve aralıksız bir şekilde devam ettiklerini belirten Ankara Ardahan İl Dernek Başkanı Yücel Aktaş, "O günden bugüne kadar deprem bölgesine Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı ile istişare ederek 18 tır su, bir tır kömür, bir tır odun, bir tır yiyecek, 110 çadır ve 40 konteynır yardım yaptık. Onun dışında Ardahan-Kars-Iğdır Kadın Meclisi tarafından depremzede öğrenciler için seferberlik başlatarak 'bir çanta bir defter' kampanyası düzenlendi. Bizler de Türkiye'deki Ardahan-Kars-Iğdır dernekleri federasyonları bu işe katkı sunarak 2 bin 500 civarı ilkokul, ortaokul ve lise çantası kitap hariç her şey ile dolu bir şekilde arabaya yükledik yola çıkıyor. Ayrıca bir otobüs kiralayarak bayan gönüllülerimizle deprem bölgesinde gerçekten olmazsa olmaz ihtiyaçlardan annelerimiz ve bacılarımız için bin 500 civarında iç çamaşır takımı götürüyoruz. Çocuklarımıza oyuncak ve ikramlar göndereceğiz. Bugüne kadar emeği geçen tüm insanlarımıza gönlü bol hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu işi kamuoyuna duyurduğunuz için sizlere de teşekkür ediyorum." dedi.

"11 şehirde yaşanan deprem felaketi bizleri çok derinden üzmüştür"

AKI-DER Başkanı Canan Avşar Uzun, "Yakın zamanda 11 şehirde yaşanan deprem felaketi hem bizleri hem de ülkemizi çok derinden üzmüştür. Bununla ilgili dernekler olarak ortak kampanyalarımız oldu. Deprem bölgesine ciddi anlamda destekler sağladık. Bugünde 'bir çanta bir defter' sevkiyatımızı yola çıkarmak üzere şu anda aşağıda tırlarımız bekliyor. Bin 500 tane tam teşekkürlü okul çantası gönderiyoruz. Akşamda bir otobüs kadın meclisimiz ve dernek başkanlarımızla beraber kadınlarımıza bin 500 adet hijyen çantası ayarladık. 500 adet çocuklar için oyuncak çantası hazırladık. Yarın Hatay İskenderun'da bulunan vatandaşlarımıza bunları dağıtmak üzere yola çıkacağız. Kampanyalarımıza katkı sunan herkese canı gönülden çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"Yaraların hızlı bir şekilde sarmamız gerektiğine inanıyoruz"

Depremin yaralarını sarmak için seferber olduklarını dile getiren Dedegül Köyü Dernek Başkanı Suat Aktaş, "Deprem hepimizi derinden üzmüştür. Depremzedelerle birlikte üşüdük, aynı duyguları yaşadık. Bu bizi gerçekten o kadar huzursuz etti ki geceleri uyuyamıyoruz. İnsanlar soğukta, aç, susuz ve ihtiyaçları var. Sevindiğimiz noktalar oldu. Gerçekten Türkiye seferber oldu. Bu halkın mayası gerçekten harika. Deprem bölgesindekilere elindekilerini paylaşarak oradaki vatandaşlarımızı sıkıntılarını gidermeye çalıştı. Giden yardımlar bir nebze olsa yaraları saracak olması bizi mutlu ediyor. Bu yardımlar halkımıza yetmeyeceğini de çok iyi biliyoruz. Biz bunun öncülüğünü yapmak istiyoruz. Derneklerin bu organizasyonlara iştirak etmeleri ve yaraları hızlı bir şekilde sarmamız gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımız devam edecektir. Gerçekten basında tüm duyarlılığıyla çalıştı sizin nezdinde bütün basın emekçilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir