• DOLAR 32.224
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2508.552
  • ...
Umut Kervanı aracılığıyla bağışlanan adaklar depremzedelere aş oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan Malatya’da, islami yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli, depremzedelere umut olmaya devam ediyor. Günde 3 öğün sıcak yemekle birlikte, çadır, soba, battaniye ve giyim ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde karşılanıyor.

Umut Kervanının "Adak, akika ve şükür kurbanlarınızı deprem bölgelerinde kesiyoruz" açıklamasının ardından hayırseverler, adak, akika ve şükür kurbanlarını bağışlamaya başladı. Bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanları, uzman kasaplar tarafından hijyen bir ortamda kesilerek, depremzedelere sıcak aş olarak ikram ediliyor.

Depremin ilk günlerinden itibaren Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İho Ebrar ve Avrupa Yetim Eli tarafından sabah öğlen akşam günde 12 bin öğün sıcak yemek ikramında bulunduklarını anımsatan Yetimler Vakfı Malatya Temsilcisi Erkan Dönmez, "Malatya’nın yüzde 75’i yıkılmış ve depremzedeler. Bundan dolayı bugün dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Allah (Celle Celaluhu) Resulü Sallallahu Aleyhi Vesellem’in sadaka hakkında, mazlumların elinde tutma hakkında, Kur’an-ı Kerimin bizlere emir buyurduğu yardımlaşmamız hakkında, kardeş olmamız hakkında sizlere bu çağrıyı yapıyoruz. Sadakalarınızı kurbanlarınızı adaklarınızı Malatya Umut Kervanı ve Malatya Yetimler Vakfı aracılığıyla bizlere ulaştırmanızı talep ediyoruz. Bağışladığınız kurban ve adaklar nezih bir ortamda keserek, güzel bir şekilde değerlendirerek 4 aşevimizde sıcak yemek yaparak depremzede kardeşlerimize ikram ediyoruz. Rabbim kurbanlarınızı kabul eylesin. Bağışladığınız kurbanlar İnşallah cennete girmemize vesile olsun." temennisinde bulundu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir