• DOLAR 32.387
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2384.633
  • ...
HÜDA PAR sözcüsü Serkan Ramanlı: HDP ile karşılaştırılmamız doğru değil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Serkan Ramanlı'nın açıklamalarından öne çıkanlar;

HÜDA PAR'a yönelik saldırılar

Bizim Cumhur ittifakı adayı sayın Erdoğan'a desteğimizi açıklamamızdan sonra ciddi bir karalama kampanyası yürütüldü. Parti programımızın bu kadar konuşulmasının bizim açımızdan sevindirici olduğunu ifade edebilirim. HDP ile kıyaslama konusunda hangi argümanları ileri sürdüklerini anlamakta zorlanıyorum. Türkiye'de onlarca siyasi parti var. Anayasaya göre kurulmuş olan partileri düşmanlaştıracak tavır ve argümanların ortaya konulması yanlış. Her siyasi parti dünya görüşünü halkla paylaşır ve bunun üzerinden temsiliyet elde etmeye çalışır. 

Bizim kendimize göre kırmızı çizgimiz şudur; Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 milyon vatandaşını emperyalistlerin gerek küresel ve gerek bölgesel emellerine alet etmeyecek ve halkının menfaatine çalışacak düzeyde bir siyaset yapılması gerektiğini söylüyoruz.

İkincisi siyasetin kesinlikle gayrımeşru yollara sapmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Şiddetin kesinlikle siyasi enstürman haline getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Pek çok siyasi partiyle uzlaştığımız yönler olduğu gibi farklılaştığımız yönler de var. 

Millet İttifakı'ndan teklif geldi mi?

Kurulduğumuz günden bu yana açık siyaset diplomasisini devam ettirdik. Pek çok partiyle görüşmemiz oldu ancak Millet ittifakı'ndan bize bir teklif gelmedi. Ancak Millet ittifakı dışından bazı partilerden yeni bir ittifak kurulması teklifi vardı, değerlendirildi ancak bir yere varılamadı. Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ikinci kez destek vereceğimizi duyurduk. 

Cumhur İttifakı'yla Parlamento seçimlerine birlikte girme ihtimali henüz konuşuluyor. Görüşmeler sürüyor. Belli bir seviyeye geldiğini söyleyebilirim ancak henüz son nokta koyulmadı. HÜDA PAR  sayı pazarlığı yapmıyor şuanda. Yapılan şey şu birlikte seçime girilecekse maksimum sayıda vekil çıkarabilmenin yöntemi hangisi? 

HDP-HÜDA PAR karşılaştırması hakkaniyetli bir karşılaştırma mı? Biz hiç kimseyi kendi ifade ettiği çerçevenin dışında isimlendirmeyi doğru görmüyoruz. HDP dediğimiz parti de yasalara göre kurulmuş hala varlığını yasal olarak devam ettiren bir parti. Kendi beyanları dışında onları herhangi bir yere angaje etmenin bir mantığı yok. Bu açıdan baktığımızda HDP ile karşılaştırılmamızın da doğru olmadığını düşünüyoruz. HDP ile siyasi anlayışımız, hayata bakışımız, inanca bakışımız farklı. Biz İslam'ı ölçü almış bir partiyiz. Bizim çerçevemizin ana gövdesi bu. 

Çözüm önerilerimizi parti programımızla kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyoruz. Bu seçimler vesilesiyle kamuoyunun daha çok bilgi sahibi olacağını düşünüyoruz. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Tüm siyasi partilerin belli bir nezaket ve doğru bir üslupla siyasi çalışmalarını yapması yönünde teşvik edici olalım. 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir