• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 15 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1921: Talat Paşa Berlin'de öldürüldü. Alman hayranı olarak Osmanlı Devleti’ni 1. Dünya Savaşı’na sokan ekibin başında yer alanlardan biri olan Talat Paşa, Osmanlı topraklarında işgale karşı direniş hareketleri başlayınca diğer ittihat Terakkiciler gibi Osmanlı topraklarını terk etmiştir.

1944: Varlık Vergisi Kanunu, yürürlükten kaldırıldı.

1979: Türkiye Cento'dan çekildiğini açıkladı.     (sento)

2001: İstanbul-Moskova seferini yapan Tupolev-154 tipi uçak, Çeçen mücahitlerce kaçırıldı. Medine'ye indirilen uçağa Suudi polisi tarafından düzenlenen operasyonda, Türkiyeli yolcu Gürsel Kambal ve bir Rus Hostes hayatını kaybetti. Çeçen mücahit katledildi.

2004: Çin'de ilk kez bir milletvekili, ülkede yılda 10 bin insanın idam edildiğini açıkladı.

2011: Suriye savaşı başladı. 28 ülkenin direkt ya da dolaylı olarak savaşın içinde yer aldığı Suriye savaşında neredeyse taş üstünde taş kalmadı. Bir milyonu aşkın Suriyeli bu savaşta katledildi, milyonlarca kişi ise topraklarını terk etmek zorunda kaldı.

2013: Ordu’nun büyükşehir belediyesi olmasını öngören kanun teklifi, meclis genel Kurulu’ndaki görüşmede kabul edildi. Ordu’nun büyükşehir belediyesi olmasıyla, büyükşehir belediyesi sayısı da 30'a yükselmiş oldu.

2019: Yeni Zelanda’da İskoç asıllı Avustralya vatandaşı bir terörist, 2 camiye silahlı saldırı düzenlendi. Cuma günü cuma namazı vaktinde El-Nur ve Linwood camilerine düzenlenen saldırıda 51 Müslüman şehid oldu, 49 Müslüman da yaralandı.  Saldırganın silahının üzerinde daha önce Müslümanlara karşı kitlesel katliamlar gerçekleştiren teröristlerin isimlerinin yazılı olması dikkat çekti. Batı, Yeni Zelanda’daki Cami katliamlarına yine sessiz kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir