• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte bugün: 14 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1827: 1. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk Cerrahhanenin kurulması, daha sonra ''Tıp Bayramı'' olarak kutlanmaya başlandı.

1935: İstanbul Belediye Meclisi, Darülaceze'nin adını Düşkünler Evi olarak değiştirdi.

1939: İktisat Bakanlığı kadın çoraplarında kalitenin yükseltilmesi için Avrupa'dan uzman heyet getirtti! Birinci Dünya ülkeleri sanayi dalında, ilimde, tıpta ilerlemek için gayret ettikleri dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin o dönemki yöneticileri Arapça harflerle, kadın çorabıyla, baleyle, operayla uğraşıyordu.

1964: BM Güvenlik Konseyi, Barış Gücü'nün Kıbrıs'a gitmesini kararlaştırdı.

1978: Siyonistler, Güney Lübnan’ı işgal etti.

1980: ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri nakliye uçağı, İncirlik Hava Üssü'ne iniş yaparken düştü, 18 ABD askeri öldü.

1983: Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kurulmasını öngören Yasa tasarısı, Danışma Meclisi'nde kabul edildi. Tasarıya göre Ankara, Diyarbakır, Erzincan, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Malatya olmak üzere 8 ilde DGM kurulacak. Bu mahkemelerin özellikle doğu ve Güneydoğu’da verdiği kararlar infiale neden oldu. Küçük bir zümrenin adalet adına verdiği hukuksuz kararlar binlerce yuva yıktı.

1998: YÖK "türban yasaktır, takan ve taktıran suç işler" açıklaması yaptı. 

2008: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesinde dava açtı.

2017: Kazakistan'ın Başkenti Astana'da düzenlenen ve iki gün süren Suriye konulu 3. tur görüşmelerinde Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra İran'ın da resmen ateşkesin garantörü olmasına karar verildi.

2018: Dünyanın önemli kozmologlarından kabul edilen ve ALS hastalığı nedeniyle tüm iletişim yetilerini kaybetmesine rağmen kendisi için özel olarak tasarlanan bir bilgisayar desteğiyle bilimsel çalışmalarını devam ettiren Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir