• DOLAR 32.908
  • EURO 35.381
  • ALTIN 2466.187
  • ...
Arakanlı Müslümanların kaldığı kampta  çıkan yangın "planlı bir sabotaj eylemi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'te çoğu 2017'de Myanmar'da askeri operasyonlardan kaçan 1 milyondan fazla Arakanlı Müslümanın kaldığı Cox's Bazar şehrindeki 11 numaralı kampta (Balukhali Kampı), 5 Mart’ta çıkan yangının "planlı bir sabotaj eylemi" olduğu açıklandı.

Yedi üyeli soruşturma komitesinin başkanı olan üst düzey bölge hükümet yetkilisi Ebu Sufian yaptığı açıklamada, "Yangın planlı bir sabotaj eylemiydi" ifadelerini kullanarak, yangının aynı anda birkaç yerde çıktığını ve bunun planlı bir eylem olduğunu kanıtladığını belirtti.

Raporun 150 görgü tanığının ifadelerine dayandığını belirten Sufian, yangının militan grupların kamplarda üstünlük kurmaya yönelik kasıtlı bir girişimi olduğunu kaydederek, "Olayın arkasındaki grupları belirlemek için kolluk kuvvetleri tarafından daha fazla araştırma yapılmasını tavsiye ettik" ifadelerine yer verdi.

Balukhali Kampı’nda 5 Mart'ta çıkan yangında yaklaşık 2 bin 800 ev ile hastaneler ve eğitim merkezleri dahil 90'dan fazla tesis küle dönmüş, yaklaşık 12 binden fazla kişi evsiz kalmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir