• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
ABD'de belirsizlik dönemi bitmek bilmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede açıklanan makroekonomik veriler, Fed'in soğutmaya çalıştığı ekonominin hala sıcak olduğuna işaret ediyor.

Analistler, açıklanan bazı verilerin sınırlı da olsa yavaşlayan ekonomik aktiviteye işaret ettiğini ancak söz konusu yavaşlamanın piyasa beklentilerinin uzağında kaldığını belirterek, bu durumun piyasa fiyatlamalarını bozmaya devam ettiğini söyledi.

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam, şubatta 311 bin kişi artarak beklentileri aşarken, işsizlik yüzde 3,4'ten yüzde 3,6'ya yükseldi.

Fed'in dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç ise aynı dönemde yüzde 0,2 artarak 33,09 dolara tırmandı. Piyasa beklentileri, ortalama saatlik kazancın söz konusu dönemde ocak ayında olduğu gibi yüzde 0,3 artması yönündeydi.

ABD'de ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 6,4 ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 6 artarken, iki verinin de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesi enflasyonda düşüş eğilimine ilişkin soru işaretlerini ortaya koydu.

Ülkede fabrika siparişleri, yılın ilk ayında yüzde 1,6 azalsa da tahminlerden daha az geriledi, perakende satışlar ise ocakta yüzde 3 ile öngörülerin üzerinde arttı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir