• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gönüllüler harekete geçti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı öncülüğünde ve Umut Kervanı koordinesinde Adıyaman’ın ardından Malatya’ya gelen gönüllü berberler, deprem bölgesinde bulunan başta çadır kent olmak üzere farklı noktalarda depremzedeleri ücretsiz tıraş ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batmanlı berber esnafının depremzedeler için yaptığı fedakârlığı, diğer meslek gruplarından da beklediklerini söyledi.

Deprem bölgelerine Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çağrısı ve öncülüğünde geldiklerini belirten gönüllü berberler, depremzedelere bir nebze de olsa destek ve katkı sunmanın sevinci içinde olduklarını ifade etti.

“Depremzede kardeşlerimize ücretsiz tıraş hizmeti veriyoruz”

Deprem bölgesi olan Adıyaman’dan sonra bugün de Malatya’ya geldiklerini belirten Çiftçi, “Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak depremin ilk gününden beri sahadayız. İlk önce deprem bölgelerine yardımlar yaptık ardından berber esnafımızla depremzede kardeşlerimizi ücretsiz tıraş hizmeti vermeye başladık. Daha önce iki ekip halinde iki ayrı günde Adıyaman’da bulunan çadır kentlerde bulunan depremzedelere berberlik hizmeti verdik. Bugün de 10 kişilik bir berber ekibiyle Malatya’dayız. Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılar acil şifalar kalanlara ise sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Herkesi berber esnafımız gibi elini taşın altına koymaya davet ediyorum”

Malatya’nın 4 ayrı bölgesinde tıraş hizmeti verdiklerini belirten Çiftçi, diğer meslek gruplarının da bu hayırdan geride kalmamaları çağrısında bulundu.

Çiftçi, “Depremzedeler bu süreçte çok zor günler geçiriyor. Bu yüzden kimin elinden ne gelirse yapmalıdır. Özellikle çadır kentlerde millet mağdurdur. Berberlerimiz odamıza gönüllü olarak deprem bölgelerine gitmek üzere başvuruda bulundular. Bizlerde bunun üzerine bir çalışma yaptıktan sonra yaptığımız duyuruyla gelen berberlerle beraber deprem bölgesine yola çıkıyoruz. Herkesin bu süreçte depremzedeler için yapabileceği bir şeyi vardır. Bu yüzden herkesi berber esnafımız gibi elini taşın altına koyması ve bu hayırda çalışmaya davet ediyorum.” dedi.

“Kendi iş yerimde bile bu kadar mutlu olmuyorum”

Meslektaşlarıyla beraber gelmenin sevinci içerinde olduğunu belirten gönüllü berber Behçet Atalay, “Esnaf ve Sanatkârlar başkanıyla beraber Batman’dan gönüllü olarak geldik. Her gün buralara gelmek istiyoruz ama koşullar el vermiyor. Şu anda sabah gelip akşam gitmek zorunda kalıyoruz. Arkadaşlarımızla beraber gönüllü olarak geldik. Depremzedeler için elimizden bu geliyordu ve bunu da gelip burada yapmaya geldik. Şu anda işimi o kadar istekli ve sevinçle yapıyorum ki kendi iş yerimde bile bu kadar mutlu olmuyorum. Allah herkesten razı olsun.” diye konuştu.

“Bu hizmeti yaparken çok mutlu oluyoruz”

Depremzedeleri tıraş ederken çok mutlu olduklarını söyleyen bir diğer gönüllü berber Kadri Cengiz ise şunları söyledi: “Malatya’ya bir grup berber arkadaşımla Batman’dan geldik.  Burada depremzedelerin saçlarını tıraş ediyoruz. Bunu da birlik ve beraberliğimizi göstermek için buraya geldi. Depremzedelere bu hizmeti yaparken çok mutlu oluyoruz. Allah depremde hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına ise sabır ve başsağlığı diliyorum.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir