• DOLAR 32.796
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2448.192
  • ...
Bingöl’de hastane yemekleri, çalışanlar tarafından protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Çalışanları Sendikası Bingöl il Başkanı Oğuzhan Kara ve Bingöl İl Başkan Yardımcısı Murat Alkan her iki hastanedeki yemekhane problemi ile alakalı basın açıklaması yaptı.

Sendika üyeleri, şikâyetlerini maddeler halinde yaptıkları basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı.

,Yemekler hakkında şikayet ve taleplerin ilgili yetkililere aktarıldığı ancak herhangi olumlu bir dönüşün olmadığı ifade edilen açıklamada, "24 saat boyunca emek ve hizmet veren personellerimizin şikâyet ve taleplerini sıralamak istiyoruz: Tam zamanlı olarak hizmet verdiğimiz hastanemizde doymuyor ve kötü aş yemek zorunda bırakılıyoruz. Yediğimiz yemeklerin miktar olarak az, besin niteliği ve çeşitliliği açısından yeterli değil. Aylık olarak çıkan yemek listesindeki yemek ile o gün verilen yemeğin birbiriyle uyuşmuyor. Yetkili firmanın teknik şartnamede belirtilen maddelere uygun olmayan şekilde şakşuka, karnabahar gibi birçok mezeyi önümüze ana yemek olarak koyuyorlar. Bunlara karşılık içerisinde etli ana yemeğinde bulunduğu en az dört çeşit doyurucu yemek yiyip sofradan doyarak kalmak istiyoruz. Yemekler arasındaki uyumun ve besin dengesinin sağlık hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir kuruma uygun hale getirilmesini istiyoruz. Günübirlik bir defalığa mahsus çözümler değil süreklilik gösteren çözümler istiyoruz." denildi.

“Kötü muameleye tahammülümüz kalmadı”

Açıklamada , “İşimizi sevdiğimizi ve hastalarımıza hizmet etmekten gurur duyduğumuzu açıkça belirtmek istiyoruz.  Ancak artık maruz kaldığımız bu kötü muameleye tahammülümüz kalmadı. Madem ki uyulması gereken bir teknik şartname var, yemeklerin buna uygun olarak çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu protesto ile amacımıza dikkat çekebileceğimizi ve olumlu bir değişim başlatabileceğimizi umuyoruz. Hastane yönetimini endişelerimizi gidermeye ve çalışma koşullarımızı iyileştirmek için harekete geçmeye davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir