• DOLAR 32.284
  • EURO 34.701
  • ALTIN 2403.931
  • ...
Oy pusulaları ile ilgili, dikkat çeken manipülasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı kesimler tarafından ortaya atılan yalanları ve gerçeklerini açıkladı. Belirli aralıklarla doğru bilgileri paylaşarak vatandaşları aydınlatan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son bülteninde yine birçok yalanı çürüttü.

SEÇİM PUSULASINDA ÇARPI PAYLAŞIMLARI
Bazı sosyal medya hesaplarından seçime ilişkin de yanıltıcı bilgiler verilmeye başlandı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için “Tepki göstermek için seçim pusulasında oy vermediğiniz adaya çarpı koyun” paylaşımları yapıldığı, bu paylaşımların oy pusulasını geçersiz hale getirmek için yapılan bir manipülasyon olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada "Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan 135 Sayılı Genelge ile Sandık Kurullarının Oluşumu İle Görev ve Yetkileri belirlenmiştir. Genelgenin 42’nci maddesi uyarınca, üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler veya sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş olan birleşik oy pusulaları geçerli değildir." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir