• DOLAR 32.203
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2498.787
  • ...
Karaismailoğlu: Deprem bölgesinde binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaismailoğlu, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye'nin 6 Şubat'taki depremler nedeniyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldığını belirten Karaismailoğlu, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden, Malatya'mızın da aralarında olduğu 11 ilimizdeki 14 milyon insanımız doğrudan etkilendi. Tüm milletimiz kederlidir ve yastadır. Acımız büyük ama bugünleri hep birlikte aşacağız. 110 bin kilometrekarelik alanı etkileyen afetin büyüklüğü, artçı depremler ve çetin kış şartları ilk anlarda zorluklara neden oldu. Bugüne kadar en büyüğü 6,6 olmak üzere 13 binin üstünde artçı depremle sarsılmaya devam ettik. Dün de Kayseri’de hissedilebilir büyüklükte 3 sarsıntı daha yaşadık." diye konuştu.

Bölgede yürütülen çalışmaları anlatan Karaismailoğlu, "Binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladık, yıkım ve enkaz kaldırma işlerine hızla devam ediyoruz. Şu an için en öncelikli amacımız konteyner kentleri yaygınlaştırarak, kalıcı konutları yapılana kadar afetzedelerimize daha düzenli bir hayat sunmaktır. Deprem bölgesindeki konteyner kentlerin altyapısını hızla tamamlamak için de arkadaşlarımız aralıksız çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir