• DOLAR 32.216
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2417.634
  • ...
Malavi'de son bir yılda 1.500'den fazla kişi koleradan öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)  Afrika Temsilcisi Rudolf Schwenk, Cenevre'de yaptığı açıklamada, bir yılı aşkın bir süre önce salgının resmi olarak duyurulmasından bu yana, koleranın ülkenin 29 bölgesinin tamamında yayıldığını söyledi.

Schwenk, "2 Mart itibarıyla 50 binden fazla insan koleraya yakalandı, 1.500'den fazla insan hayatını kaybetti. Vakalardan 12 binden fazlasının çocuklar oluştururken 197 çocuk da hayatını kaybetti." dedi.

Malavi'nin tarihinin en ölümcül kolera salgınını yaşadığını ve bunun "çocuklar için inanılmaz derecede zor bir dönem" olduğunu söyleyen Schwenk, bugüne kadar tahminen 4,8 milyon genç Malavilinin veya iki çocuktan birinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

Mart ayı sonuna kadar ülkede 62 binden fazla çocuğun ciddi şekilde yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kalacağına işaret eden Schwenk, "Ciddi derecede yetersiz beslenen bir çocuğun koleradan ölme olasılığı 11 kat daha fazla olduğu için Malavi'deki binlerce çocuk ölüm riskiyle karşı karşıya kalabilir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir