• DOLAR 32.915
  • EURO 35.28
  • ALTIN 2456.733
  • ...
Berat Kandili münasebetiyle depremzedelerden anlamlı mesaj: Siirt halkı çok merhametli, Allah hepsinden razı olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke tarihindeki en büyük depremlerden olan Kahramanmaraş depremiyle yaşanan afetin etkisi, Türkiye'nin birçok yerinden hissedilirken, milyonlarca kişi de direkt olarak olumsuz etkilendi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Siirt'e yerleşen depremzedeler, Berat Kandili münasebeti ile deprem sonrasında yaşadıklarını ve  bu geceyi nasıl idrak edeceklerini anlattılar.

"Müslümanlar bu felaketten zerre isyan, zerre itiraz, zere kırgınlık hissetmemeli"

Adıyaman'dan anne, baba, eşi ve çocuklarıyla geldiğini belirten depremzede Bedir Yaman, "6 Mart'ta yaşanan felaketin büyüğünden Rabbim milletimizi muhafaza eylesin, mübarek üç aylardayız. Bugün Berat Kandili'ni idrak edeceğiz. Bu mübarek günlerin bizim affımıza vesile olmasını diliyorum. İnsanların bize karşı büyük bir emeği ve yardımlaşmaları var, ben bir çocuğun ağzından şunu duydum dedi ki: "Deprem oldu çok üzülüyorum ama insanların bu kadar yardım etmelerine çok seviniyorum." ifadelerine yer verdi.

9 yaşındaki İbrahim isimli bir çocuk, "Acımız büyük ama bir taraftan bu acıyı hafifleten birlik, beraberlik bizleri mutlu ediyor. Her felaket Müslüman için bir imtihandır." dedi.

"Deprem ve felaketleri ceza olarak görmüyorum, Rabbimize yaklaşacak niyazda bulunacağız"

Her imtihanın Rabbimize yaklaşmaya bir vesile olduğuna dikkat çeken Yaman, "Biz iman etmiş Müslümanlar olarak yaşadığımız felaketten zerre isyan, zerre itiraz, zere kırgınlık rabbimize karşı hissetmemeliyiz. Bizler Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in ümmetiyiz. Peygamber Efendimiz çekmiş olduğu bütün çileler bizim için sünnetullahtır. Bizimde çeşitli sebeplerle imtihan olduğumuz deprem ve felaketleri bir ceza olarak görmüyorum, dolayısıyla bunu bir eza olarak görüyorum. Bu ezaya da sabredeceğiz, rabbimize daha çok yaklaşacak, dua ve niyazda bulunacağız." diye konuştu.

"Evim yıkıldı, anılarımız orada kaldı, şükürler olsun Siirt halkı bizi bağrına bastı"

Deprem sonrasında Hatay Dörtyol'dan Siirt'e gelerek ailesine sığındığını ifade eden Halime Yat, "Allah herkesten razı olsun, her kesin de Beraat Kandili mübarek olsun, şu an tarif edilmez anları yaşıyoruz. Sözcüklerle anlatılmaz. Şükürler olsun ki o zelzeleden kurtulduk. Eşyanın hiçbir önemi yok, evet evim yıkıldı, anılarımız orada kaldı ama şükürler olsun ki Siirt'te sevdiklerimiz var. Siirt halkı çok merhametli, Allah hepsinden razı olsun. Bizi bağırlarına bastılar. Burası maneviyatı çok yüksek bir şehir. Oradan geldiğimize çok üzüldük ama burada yaşadıktan sonra acılarımızı unuttuk. Bu gece tövbe istiğfar etmeliyiz, bol bol ibadet etsmeliyiz, çünkü maneviyatı önemli bir gün bunu değerlendirmemiz lazım." şeklinde belirtti.

"Bu geceyi sevdiklerimizle birlikte geçirmeyi Ramazanın gelmesi dört gözle bekliyorduk olmadı"

Malatya'dan Siirt'e geldiklerinde Siirt halkının kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Elif Deniz, "Rabbim bu depremi bize gösterdi, başka kimseye göstermesin, çok sıkıntılar yaşadık. Çevremizdeki insanlardan ölenler oldu, enkazın altında kalanlar oldu. Halen çıkarılamayan insanlar var. Rabbim herkesin yardımcısı olsun, ben bu kadar yardımı beklemiyordum, neredeyse her kes elini taşın altına koydu. Kız kardeşimle beraber geldik, akrabalarımızın yanında kalıyoruz. Bu geceyi sevdiklerimizle birlikte geçirmeyi hatta Ramazan ayının gelmesi dört gözle bekliyorduk olmadı ama bu geceyi dualarla geçireceğiz. Herkes dualarında bizi de ortak etsin." diyerek duygularını paylaştı.

"Mübarek Berat Kandili'nin hayırlara vesile olmasını diliyorum"

Malatya merkezden Siirt'e geldiğini ifade eden Hasan Yoldaş, "insanlar sağ olsun elinden gelen imkânı sağlıyor. Bu mübarek Berat kandilinin de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün İslam âlemine ve özellikle depremzedelere hayır getirsin. Allah kimsenin başına getirmesin, gerçekten çok zor bir durum, daha önce meydana gelen depremleri televizyondan izlerdik ama insanın başına gelmeyince bilemiyor. Böyle bir duyguyu Allah kimseye yaşatmasın. Bu geceyi namaz kılarak, zikir ederek Allah'a şükür ile geçireceğim." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir