• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Tatbikata hazırlanan Güney Kore ve ABD'ye Kuzey Kore'den uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ve Güney Kore'yi ortak askeri tatbikatlarını durdurmaya çağıran Kuzey Kore yönetimi, tehdit edici söylemlere ve askeri gösterilere başvurulması halinde bölgesel askeri ve siyasi durumun çok kritik ve kontrol edilemez bir hale gelebileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Kore'nin Uluslararası Örgütlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Son Gyong yaptığı açıklamada, ABD ve Güney Kore'nin ülkesine karşı tehdit edici söylemlerde bulunarak ve askeri gösteriler yaparak Kore Yarımadası'ndaki durumu son derece tehlikeli bir hale getirdiğini savundu.

Güney Kore ve ABD, geçtiğimiz cuma Kore'nin Batı Denizi semalarında bu yılın dördüncü ortak hava tatbikatını gerçekleştirdiğini hatırlatan Kim, "Şu anda bile ABD, Güney Kore ile Kuzey Kore'nin önemli stratejik üslerine ani bir saldırıyı hedefleyen özel harekat tatbikatları yürüttüğü gerçeğini gizlemiyor" açıklamasını yaptı.

"Kore Yarımadası'nda ve bölgedeki durum, ABD ve Güney Kore'nin gerilimi tırmandırmak için yaptığı bu sorumsuz hareketler nedeniyle kimsenin istemediği bir duruma doğru ilerliyor" diyen Kim, açıklamasında Birleşmiş Milletler'i (BM) de eleştirdi. ABD ve Güney Kore'nin, Kuzey Kore'nin egemenliğini ihlal ettiğini vurgulayan Kim, "Üzücü olan şey, yeryüzündeki en ufak bir ihtilaf ve çatışma tehlikesine karşı derin endişelerini ifade eden BM'nin, ABD ve Güney Kore'nin egemenliğimize yönelik bariz ihlaller ve askeri gösterileri hakkında sürekli olarak sessiz kalmasıdır. Kore Yarımadası gibi askeri çatışmanın şiddetli olduğu bir bölgede, zamanı ne olursa olsun tehdit edici söylemlere ve askeri gösterilere başvurulması, bölgesel askeri ve siyasi durumu çok kritik ve kontrol edilemez bir aşamaya daha da yaklaşacaktır" dedi.

ABD ve Güney Kore 13-23 Mart tarihleri arasında bölgede "Özgürlük Kalkanı" adlı bir ortak tatbikat yapılacağını açıklamıştı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir