• DOLAR 32.213
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2423.101
  • ...
AK Parti Konya Milletvekili Usta, Umut Kervanının aşevini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay'ın İskenderun Millet Parkında kurdukları aşevinde her gün 6-7 bin kişiye sıcak yemek, yüzlerce kişiye gıda, giyim, yakacak, temizlik ve hijyen ürünü ulaştıran Umut Kervanı, beraber çalıştığı IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla girişimlerde bulunan ve depremin ikinci gününden beri kurdukları aşevi ve ihtiyaç çadırıyla binlerce kişiye ulaşan Umut Kervanı Vakfı'nı ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Millet Parkında bunan sosyal tesislerin, Umut Kervanı Vakfı çalışmalarına tahsis edilmesi talimatı verdi.

AK Parti heyetini, HÜDA PAR Hatay İl Başkanı İsa Emre, Umut Kervanı Hatay temsilcisi Necip Öner karşıladı.

Vakfın çalışmaları ile ilgili kurum yetkilisi Umut Kervanı Hatay temsilcisi Öner'den bilgi alan AK Parti Konya Milletvekili Usta, ardından Umut Kervanı Vakfının aşevine tahsis edilecek tesiste beraber incelemelerde bulundular. Usta, tesisin bir an önce Umut Kervanı Vakfının aşevine çevrilmesi için telefonla görüşmeler yaparak talimat verdi.

Ziyaret sonrası İLKHA muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Umut Kervanı Hatay temsilcisi Necip Öner, "Depremin ikinci günü Umut Kervanı 4 kardeş kuruluş olarak halkımıza sıcak yemek dağıtmak için İskenderun Millet Parkında bir yer bulduk. Çadırımızı kurup mutfağımızı kurduk. Tabi şartlar pek elverişli değil. İlk günden beri hep daha temiz ve daha güzel bir yer talebinde bulunmuştuk. Ham olsun bu taleplerimiz olumlu yanıt buldu. Bugün Konya Milletvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta vakfımızın aşevini ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Şartlarımızın daha iyi olması için bazı taleplerde bulunduk. Sayın vekilimiz sağ olsunlar yardımcı oldular." dedi.

Amaçlarının daha temiz bir yerde halka hizmet etmek olduğunu ifade eden Öner, "Amacımız daha temiz ve daha iyi bir yerde halka daha iyi hizmet sunmak. O konuda bize yardımcı olma sözü verdiler. Bunun yanında inşallah başka bir bölgeye de mutfak kurma niyetimiz var. O konuda da girişme talebinde bulunduk. İnşallah gerekli yardımlar yapılır ve çalışmalarımız daha iyi olur. İskenderun Millet Parkındaki sosyal tesisler vakfımıza tahsis edileceği sözü verildi. İnşallah bugünden itibaren gelişmelere başladık. İki üç gün içinde orasını hazır hale getirdiğimizde mutfağımızı oraya taşıyıp orada halka daha temiz ve düzgün bir ortamda hizmet edeceğiz. Bu konuda sayın vekilimize teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Öner, "İlk gününden beri sahaya indik. Ama halkımız hep kuru bakliyat yiyor. Amacımız halkımıza güzel hizmetler sunmaktır. Hayırseverlerimiz bize çeşitli sebzelerden gönderirlerse bizde halkımıza çeşitli sebze yemekleri de yaparız inşallah. Bu konuda hayırseverlerimizden yardım talep ediyoruz. Sebze, meyve desteğine ihtiyacımız var. Bir tatlı yapmak için malzemelerimiz eksik bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir