• DOLAR 32.23
  • EURO 35.252
  • ALTIN 2462.806
  • ...
UNRWA: Bir hafta içinde Refah'ta 360 bin kişi yerinden edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNRWA, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir hafta önceki ilk tahliye emrinden bu yana yaklaşık 360 bin kişi kaçtı Refah'tan kaçtı." dedi.

Açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki bombalamaların sürmesi ve diğer tahliye tehditlerinin, binlerce aile arasında daha fazla yerinden edilmeye ve korkuya yol açtığı belirtildi.

UNRWA, insanların gidecek hiçbir yeri olmadığını ve ateşkes olmadan güvenliğin olmayacağını vurguladı.

Bir diğer paylaşımda insani yardım ihtiyacına dikkat çeken UNRWA, "Kısıtlı insani erişim, Gazze Şeridi'nde zaten amansız bombardımanlar ve gıda güvensizliği içinde acı çeken insanlar için bir ölüm kalım meselesidir. İnsani yardım ve işçiler için derhal ve acilen güvenli geçişe ihtiyacımız var." Çağrısında bulundu.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini de Gazze'deki drama dikkat çekerek X hesabında şu paylaşımda bulundu:

"Her şey zaten söylendi.  Gazze halkına adalet sağlayabilecek hiçbir söz kalmadı. Onlar da senin ve benim gibi insanlar.  Eskiden hayalleri vardı, canlı ve çeşitli bir topluluğun parçasıydılar… Şimdi, sadece kırık hayatlar ve kırık gelecekler…"

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Kerem Ebu Salem sınır kapılarını üst üste sekizinci gün boyunca kapatmaya devam ediyor. Bu, kuşatma altındaki Gazze'nin yaşadığı insani felaketi daha da kötüleştirme tehdidi oluşturuyor.

İşgalciler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Refah'ın doğusunda ve güneyinde yer alan Cibaliye'de yaşayanları zorla yerinden etmeye çalışırken Gazze Şeridi'nin tüm şehirlerinde kara ve hava saldırılarını da genişletmiş durumda.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını geçtiğimiz Ekim ayının 7'sinden bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdüren işgal rejimi, şu ana kadan 35 binden fazla kişiyi şehit etti, yaklaşık 79 bin insanı da yaralı veya sakat bıraktı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir