• DOLAR 32.184
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2503.76
  • ...
Kahramanmaraşlı depremzede baba: Dışarı çıktıktan sonra kendi memleketimi tanıyamadım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 45 binİ aşkın insanın hayatın kaybettiği depremlerden milyonlarca kişi hem maddi hem de manevi olarak olumsuz etkilendi.

Meydana gelen depremde yaşadığı anı ve sonraki süreçleri İLKHA muhabirine aktaran depremzede Selçuk Zıftkara, Yüce Allah'ın izniyle sağ salim binadan çıktıklarını vurguladı.

"Allah yüzümüze baktı ki binanın giriş kapısı açık olduğundan sağ salim çıkabildik"

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik Mahallesinde 3 oğlu, 3 kızı ve eşiyle beraber yaşayan Zıftkara, Maraş'ta daha öncelerde de hafif bir şekilde sarsıntıların olduğunu aktararak, "Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik mahallesinde 3 oğlum ve 3 kızımla beraber oturuyorduk. Şubat 6'ncı aydan beri Kahramanmaraş'ta sarsıntılar vardı ama ufak tefek sarsıntılar meydana geliyordu. Günde 2-3 sefer sarsıntı oluyordu. Saat 4.17'de herkes o vakitte uyuyordu haliyle. İlk önce hafiften bir sallandık, daha önceden de hafif sallantılar olduğundan bu sallantıda hafif diye geçeceğini zannettik. Sallantılar şiddetlenince bir anda her şey oldu ve her şey birbirine girdi. Şiddetlendiği anda çocukları toplamaya çaılştık. Ondan sonra deprem durur durmaz hemen aşağıya indik. Allah yüzümüze baktı ki binanın giriş kapısı açıktı öyle sağ salim çıkabildik. Binanın dış kapısı kapalı olsaydı çıkamazdık. Herhangi bir yığılma veya enkaz altında kalmadık çok şükür. Komşularımızdan biri enkaz altında kalmıştı onları da çocuklar çıkarttı." şeklinde konuştu.

Binadan çıktıktan sonraki süreci aktaran baba Zıftkara, "Binadan çıktıktan sonraki süreçte ise o günlerde hiç yağmur yağmamışken bir anda Allah'ın bereketi aşırı bir yağmur yağmaya başladı. Çocukları arabanın içine yerleştirdik. Enkaz arama çalışma yardımlarında bulunduk. Şöyle bir etrafa baktığımda yalan yok kendi memleketimi tanıyamadım. Bizim oradaki yıkılan binalarda hiç yatan bina yoktu hepsi paramparça olmuştu." ifadelerini dile getirdi.

Depremden birkaç gün sonra Mardin'e yerleştiğini belirten Zıftkara, burada çok güzel karşılandıklarını vurguladı.

Ayrıca deprem bölgesindeyken ne AFAD'tan ne de diğer kurumlardan herhangi bir yardım alamadıklarını ve hala ne arayanın ne de soranın olmadıklarına dikkat çekti.

Baba Zıftkara, "Depremden 2 gün sonra Mardinli asker arkadaşım beni arayıp kendilerine misafir etmek için aradı. Ondan sonra Mardin'e gelip yerleştik. Burada çok güzel karşılandık sağ olsunlar. Halimize çok şükür." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir