• DOLAR 32.9
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2460.638
  • ...
"Said-i Nursi ismine veto" haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bir internet sitesinin Bitlis'te geçtiğimiz yıl açılan ve tabelası "Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak belirlenen imam hatip okulunun ismine Milli Eğitim Bakanlığından veto geldiği yönündeki haberi gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

 

Sitede, "Anadolu Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi"nin isminin Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından veto edildiği iddia edildi.

 

Söz konusu iddiaya ilişkin açıklamada bulunan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Valilik onayı ile verilen isim ile ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını, Bitlis'in kendi içinde yetiştirdiği birçok düşünürün isminin de halen birçok okulda yer aldığını belirterek şunları söyledi:

 

"Geçtiğimiz yılın 2'nci döneminde eğitim öğretime açtığımız İmam Hatip Lisesi'ne Bitlis'in yetiştirdiği düşünürlerden Said-i Nursi'nin ismini valilik kararı ile verdik. Bu konuda Bitlis'te Muştakbaba, Şemsi-i Bitlis, İdirs-i Bitlis gibi örnekleri var.

 

Bu okulumuza da Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi adını verdik. Bu konuda Bakanlığımızın bu ismi veto etme gibi bir girişimi yoktur. Haberi kim hangi amaçla yaptı bilmiyorum. Ancak haber gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

 

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu il olan Bitlis'te geçen senenin ikinci döneminde eğitim ve öğretime açılan 300 kişilik kapasiteye sahip imam hatip okulunun ismi "Anadolu Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi" olarak belirlenmişti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir