• DOLAR 32.269
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2409.845
  • ...
Dünya basını altılı masanın dağılışını böyle gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak aday tartışmaları sonrasında beklenen açıklamayı yapmış, anketleri işaret ederek halkın istediği adayın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu savunmuştu.

İmamoğlu ve Yavaş ise gece saatlerinde birbirlerini etiketleyerek paylaştıkları sosyal medya mesajlarıyla Akşener'e kapıyı kapattı.

LeMan'dan testereli Akşener kapağı
LeMan, 6'lı masadan çekildiğini açıklayan Akşener'le ilgili bir karikatür yayınladı. LeMan'ın sosyal medya hesabından İYİ Parti lideri elindeki elektrikli testere ile tasvir edilerek yapılan çizim 'Testere Meral' notuyla paylaşıldı.

ABD merkezli Politico dergisi ise, muhalefetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı mücadele edecek aday konusunda ikiye bölündüğünü yazdı.

"Yılın en önemli seçimlerinden biri"
Muhalefetteki gerilimin cuma günü tırmandığı, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin, "stratejik açıdan yılın en önemli seçimlerinden biri olacağı" belirtildi.

"Erdoğan'ın lehine olacak"
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tavrına işaret edilen analizde şöyle denildi:

Sorunu gideremezlerse, bu çatlak büyük olasılıkla (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın lehine olacak. Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a gerçek bir meydan okuma oluşturma yeteneği sorgulanıyor.

"Koalisyonda şok dalgaları"
Altılı masada cuma günü yaşanan bölünmenin "koalisyonda şok dalgalarına" neden olduğuna dikkat çekildi. Ortak aday üzerinde yaşanan derin görüş ayrılıklarına vurgu yapıldı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması: Taşlar yerine oturacak
Geri kalan 5 partinin, gelişmeler üzerine acil toplantı kararı aldığı notu paylaşılırken, masanın adayı olması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk açıklamasına da yer verildi:

Akşener'in açıklaması sorulduğunda Kılıçdaroğlu, 'Merak etmeyin, taşlar yerine oturacak' demişti.

Kaynak: Enson Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir