• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Kenyalı hafızdan Van'da hatimli teravih
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Onbir ayın sultanı Ramazan'da birçok yerde olduğu gibi Van'da da teravih namazı Hz. Ömer Camisinde hatimle eda ediliyor. Kentte hatimle teravih kılınan tek cami olan Hz. Ömer Camisinde ilk 8 rekatı Kırmızıtaş Kur'an kursu Öğrencilerinden hafız Muhammed Barış kıldırırken, 12 rekatını ise Kenyalı Hafız Muhammed El Emin Abdulkadir kıldırıyor.

 

Diyanet Vakfı aracılığıyla 8 ay önce Kenya'dan Türkiye'ye gelerek tıp eğitimi almaya başlayan 20 yaşındaki Muhammed- El Emin Abdulkadir ramazan ayı boyunca ikindi namazı sonrası Ulu Cami'de okuduğu mukabele ve Hz Ömer Camiinde hatimle kıldırdığı teravih namazıyla halkın ilgisini çekiyor.

 

"Benim Adım Muhammed El Emin Abdulkadir. Kenyalıyım geçen sene Türkiye'ye geldim. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi okuyorum. 2. Sınıf öğrencisiyim. Ramazan ayının başında Van'a geldim" şeklinde kendini tanıtan Kenyalı hafız, burada Ramazan boyunca hatimle teravih namazı kıldıracağını söyledi.

 

"Kenya'da her camide teravih namazları hafızlar tarafından hatimle kıldırıyor"
Buradaki gözlemlerini bizimle paylaşan Kenyalı Hafız Muhammed El Emin, Türkiye'de hafızlığa fazla önem verilmediğini ve hafızlığın acil ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim çok Mühim bir ihtiyaçtır. Hafızlığa çok ihtiyaç var. Kenya'da her camide teravih namazlarını hafızlar hatimle kıldırıyor. O yüzden burada da ciddi hafız ihtiyacı var burada hafızlar yetiştirilmeli" tespitinde bulundu.

 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın misafiri olduğunu belirten Hafız El Emin, "Diyanet işleri Başkanlığı ve Ankara'da bulunan Abdurahman Candan hoca ile Fatih Yücel hoca ki Vanlıdırlar. Bunların aracılığıyla geldim. Bayramın ikinci günü buradan Ankara'ya oradan da Kenya'ya gideceğim" diye konuştu.

 

Hz Ömer Camii İmam Hatibi Emin Akan da, teravihin tanımı ve önemine değinerek hatimle kılınan teravihlerin daha efdal olduğunu söyledi.

 

Akan, "Önceki senelerde Sofu Baba, Boyalar Camii'nde son 4 yıldır da bizim camimizde yani Hz Ömer Camii'nde hatimle teravih kıldırıyoruz. Rağbet iyidir. Biz daha fazla istiyoruz. Normal kılınan teravih namazı ile hatimle kılınan teravih namazı arasında ne kadar ağır kılınsa da 15-20 dakika fark vardır. Ama hatimle kılınan namazın daha efdaliyeti ve sevabı daha çoktur. Bir ay boyunca hatimle kılınan teravih namazıyla Kur'an hatmedilmiş oluyor ve son gece de hatim duası yapılıyor. Bunun sevabı daha yüksektir" şeklinde konuştu.

 

Cami cemaati de hatimle teravih kılmanın çok güzel olduğunu belirterek, Kenyalı Hafızı çok sevdiklerini ifade ettiler. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir