• DOLAR 32.293
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2441.429
  • ...
Bursa İHH 31. Yardım TIR'ını Suriye'ye uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İçerisinde 32 ton makarna, 6 ton pirinç, 5.2 ton bulgur, 1 ton salça, 4 ton kırmızı mercimek, 3 ton nohut, 1.25 ton sıvı yağ, 3 ton zeytin, 2 ton turşu, 10 bin metre ve 635 kilo kumaş, 10 bin adet yelek, bebe konfeksiyonu ve bir miktar ilaç bulunan yardım TIR'ları dualarla uğurlandı.

 

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan konuyla ilgili şunları söyledi:

 

"Bugün bu meydan 31. TIR'ımıza şahitlik ediyor. Bayrama kadar göndereceğimiz TIR'lar ile Suriyeli kardeşlerimizin dualarına talip oluyoruz. Sivil Toplum dayanışmasına dikkat çekmek istiyorum; Özgür-Der Bursa şubesine yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum ve bunun bir örneklik olması gerektiğini düşünüyorum."

 

Emir Sultan Mahallesi'nde kurulan Suriye Yardım Çadırı hakkında da bilgi veren Kaptan, Emir Sultan Türbesi'nin yanından da Suriye'ye 1 Tır yardım göndereceklerini söyledi.

 

Suriye Halkının giderek yalnızlaşmaya doğru itildiğini söyleyen Özgür-Der Bursa Şube Başkanı Aziz Avar ise, "Bizlerin temel vazifesi bunu kırmak olmalıdır. Tüm gücümüzle Suriye halkının yanında olmamız gerekmektedir. İçerisinde bulunduğumuz rahmet ayının da gereği olarak ibadet ve infaklarımızın merkezine bunu koymalıyız." şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Basrık Hoca'nın yaptığı dua ile TIR'lar Suriye'ye gönderildi.

 

"Ramazan'da Bursa'dan Suriye'ye 10 TIR kampanyasının" 2. etabının bugün gerçekleştirildiğini söyleyen İHH yetkilileri, kampanyanın 3.-4.-5. TIR'larını toplamda ise 29.-30.-31. TIR'larını yola çıkardıklarını açıkladı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir